Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Στις 7 Νοεμβρίου τα εγκαίνια των κάτω διαβάσεων στη Μενεμένη.

Εγκαινιάζεται σύμφωνα με πληροφορίες στις 7 Νοεμβρίου το σημαντικό σιδηροδρομικό έργο της ανισοπεδοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στην περιοχή της Μενεμένης Θεσσαλονίκης. Στα εγκαίνια από πλευράς Υπουργείου αναμένεται να δώσει το παρών ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο Γενικός Γραμματέας Θάνος Βούρδας που ήταν άλλωστε εκείνος που είχε υπογράψει τη σχετική σύμβαση από την θέση τότε του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ.
Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Διονέλης.

Φορέας Υλοποίησης είναι η ΕΡΓΟΣΕ ενώ ανάδοχος εταιρία είναι η «ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ Α.Τ.Ε.» που έδωσε έκπτωση 36,75%. Το αρχικό ποσό του έργου ήταν 20,17εκ.ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά στην κατάργηση της υφιστάμενης ισόπεδης διάβασης οχημάτων και πεζών, των σιδηροδρομικών γραμμών στη θέση Χ.Θ. 0+902,10 της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης - Φλώρινας και στην αποκατάσταση της διακοπής του αστικού ιστού, που επιφέρει η ύπαρξη των σιδηροδρομικών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μενεμένης.

Το έργο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν στις 14 Απριλίου 2016ι τη δυνατότητα κατάργησης της σημερινής ισόπεδης διάβασης των σιδηροδρομικών γραμμών, επί της οδού Αγ. Παρασκευής, με αποτέλεσμα τη βελτίωση των οδικών κυκλοφοριακών συνθηκών στην περιοχή και την ασφαλέστερη κίνηση πεζών και οχημάτων.

Η ισόπεδη διάβαση επί της οδού Αγ. Παρασκευής είναι η μοναδική σύνδεση των περιοχών εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών, από τον Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης (οδός Αγίων Πάντων) έως την οδό Αγαμέμνονος (δυτικά του Δενδροποτάμου, στην περιοχή του Δήμου Ευόσμου). Η διάβαση για τους πεζούς θα βρίσκεται στην Αγ. Παρασκευής και θα έχει μήκος περίπου 70 μέτρα.

Επί της οδού Καραντινού η υπόγεια διάβαση των οχημάτων, η οποία έχει μήκος 90 μέτρα. Παράλληλα θα υπάρχει νέος ισόπεδος κόμβος επί της Μοναστηριού, για τη διέλευση των οχημάτων στη διάβαση.

Νίκος Καραγιάννης
ypodomes.com