Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Μετρό σε όλη τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα τέλη του 2020.

Μετρό σε όλη τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα τέλη του 2020Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλο το τρένο θα περνά και από τους σταθμούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας χωρίς, όμως, να κάνει στάση

Τέλος του 2020 θα μπει σε δοκιμαστική λειτουργία όλη η κεντρική γραμμή του Μετρό. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της 7ης Νοεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλο το τρένο -μέχρι τέλος του 2020- θα περνά και από τους σταθμούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας χωρίς όμως να κάνει στάση, μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους. 

«Ο συρμός θα ξεκινά από τον τερματικό σταθμό Νέα Ελβετία και θα καταλήγει στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό τέλος του 2020», επιβεβαίωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό. 

Στα τέλη του 2021 με αρχές του 2022, το Μετρό θα κάνει κανονικά στάση και στους σταθμούς Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου. Οι πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές του Μετρό θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2019 αρχικά από την Νέα Ελβετία μέχρι και το Συντριβάνι. 

Στο μεταξύ ο Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε στις 6 Νοεμβρίου στην Αθήνα με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και τον Γιάννη Μυλόπουλο. Θέμα συζήτησης ήταν ο σταθμός της Αγίας Σοφίας και η συνύπαρξη των τριών μελετών που έχουν εκπονηθεί για το έργο. 

Πρόκειται για την κατασκευαστική μελέτη του σταθμού της Αγία Σοφίας, η οποία εκπονήθηκε από την Αττικό Μετρό, την αρχαιολογική μελέτη ανάδειξης των ευρημάτων και ιδιαίτερα της μαρμαρόστρωτης πλατείας από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και την αρχιτεκτονική μελέτη ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του άξονα Αχειροποίητου-Αγίας Σοφίας από το δήμο Θεσσαλονίκης. Νέα συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του δήμου, της Αττικό Μετρό και του υπουργείου Πολιτισμού αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου.

ethnos.gr