Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Πάνω από 1.000 σκελετοί βρέθηκαν δίπλα σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Βρετανία.

Πάνω από 1.000 σκελετοί βρέθηκαν δίπλα σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Βρετανία

© AFP 2018 / Adrian Dennis


Στην υπό κατασκευή  σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας (HS2) απασχολούνται 1000 αρχαιολόγοι .

Δείτε το σχετικό βίντεο



Στο φως έφερε η αρχαιολογική σκαπάνη 1.200 σκελετούς σε μία από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στη Βρετανία, στο St. James Gardens, δίπλα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Γιούστον.
Στο φως έφερε η αρχαιολογική σκαπάνη 1.200 σκελετούς σε μία από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στη Βρετανία, στο St. James Gardens, δίπλα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Γιούστον.

Η περιοχή στην οποία γίνεται η ανασκαφή χρησιμοποιείτο ως νεκροταφείο την περίοδο από το 1788 έως περίπου το 1853. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν καλά διατηρημένους τάφους, που η λάσπη τους είχε προστατεύσει από την καταστροφή λόγω του νερού και ξύλινα φέρετρα με τους σκελετούς. Ένας από αυτούς έφερε τραύμα στην σπονδυλική στήλη και ολόκληρη την οδοντοστοιχία.

Στην αποκαλούμενη «μεγαλύτερη συνάθροιση σκελετών από τον 18, 19ο αιώνα» στην Βρετανία, οι Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν στοιχεία φυματίωσης, τραυμάτων όπως σπασμένα κόκκαλα, απόδειξη οδοντιατρικών επεμβάσεων (ψεύτικα δόντια) και χειρουργικής συμπεριλαμβανομένων ανοιγμένων κρανίων.

​Εκτιμάται ότι στο σημείο της ανασκαφής υπάρχουν 40.000 σώματα κρυμμένα σε διάφορα στρώματα στο έδαφος.

Η σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας (HS2) που βρίσκεται υπό κατασκευή στη Βρετανία απασχολεί περισσότερους από 1.000 αρχαιολόγους και άλλους ειδικούς στις 60 ανασκαφές κατά μήκος της διαδρομής των 150 μιλίων.

«Εξερευνώντας περισσότερα από 10.000 χρόνια βρετανικής ιστορίας, το πρόγραμμα αποτελεί μία άνευ προηγουμένου ευκαιρία έρευνας» αναφέρεται.

sputniknews.gr