Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Υπόθεση Siemens: Δεν δωροδόκησα, δηλώνει ο Πρ. Μαυρίδης.

«Ελέγχθηκα έξι χρόνια από την ελβετική Δικαιοσύνη κι επτά χρόνια από την γερμανική. Μου έκανε έλεγχο το ΣΔΟΕ, η Αρχή για την Καταπολέμηση παράνομων χρημάτων και δεν βρέθηκε τίποτε»

Αρνήθηκε την εμπλοκή του στα «μαύρα ταμεία» της Siemens ο άλλοτε Γενικός Διευθυντής της Siemens Ελλάς, Πρόδρομος Μαυρίδης, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ως ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

«Δεν δωροδόκησα κρατικό υπάλληλο. Δεν διακίνησα χρήματα για παράνομες πληρωμές παρά μόνο για νόμιμους σκοπούς της εταιρίας» ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με την κατηγορία, να διακίνησε τεράστια χρηματικά ποσά σε παράνομες πληρωμές.

Ο κ. Μαυρίδης κατά τη διάρκεια της απολογίας του επικαλέστηκε αποφάσεις της Ελβετικής και της γερμανικής Δικαιοσύνης που, όπως είπε, δικαιώνουν την θέση του. «Ελέγχθηκα έξι χρόνια από την ελβετική Δικαιοσύνη και επτά χρόνια από την γερμανική. Μου έκανε έλεγχο το ΣΔΟΕ και η Αρχή για την Καταπολέμηση παράνομων χρημάτων και δεν βρέθηκε τίποτε» ισχυρίστηκε και αναφέρθηκε σε δεκάδες έγγραφα τονίζοντας ότι η επαγγελματική σχέση του με την Siemens ξεκίνησε δύο χρόνια αφού είχε υπογραφεί η επίδικη σύμβαση. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν προκύπτει ζημιά του ΟΤΕ.

Όπως είπε, επρόκειτο για ένα «γιγαντιαίο πρόγραμμα» επωφελές «χρηματοοικονομικά» για τον οργανισμό. Προκάλεσε δε τον ΟΤΕ να ζητήσει αναπροσαρμογή τιμών. «Αφού η σύμβαση είναι ανοικτή, γιατί δεν ζητά λοιπόν ο ΟΤΕ την εφαρμογή και της ρήτρας για την αναπροσαρμογή των τιμών; Να σας πως εγώ γιατί δεν το κάνει. Γιατί θα του κοστίσει 30 με 35 εκατομμύρια ευρώ. Αν έχει ζημιωθεί ας το κάνει λοιπόν να το δούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης.

Μάλιστα, περιέγραψε πως μετά το 2000 με συγκεκριμένες τακτικές του, ο ΟΤΕ προκαλούσε πρόβλημα στην ελληνική Siemens κάνοντας κάποιες φορές «έξαλλους τους Γερμανούς».

news.gr