Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Αποφασίζουμε…


Σαν σήμερα 16 Οκτωβρίου 2003 ο διευθύνον σύμβουλος του ΟΣΕ αποφασίζει να στείλει με δυσμενή μετάθεση εργαζόμενο από την Θεσσαλονίκη στην Καλαμάτα, για τις ανάγκες του Οργανισμού στον εκεί σταθμό, όπως ανέφερε προσωπικά στον μετατιθέντα υπάλληλο,  μόνο που ο σταθμός είχε κλείσει μήνες νωρίτερα και τα δρομολόγια των τρένων είχαν σταματήσει. 

Η αναφορά μας στην απόφαση εκείνη δεν γίνεται για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο για να στηλιτεύσουμε τέτοιου είδους αποφάσεις των κρατούντων, που έχουν κάποια θέση, για να μην επαναληφθούν πότε σε κανέναν εργαζόμενο και σε κανέναν άνθρωπο στο παρόν και στο μέλλον. 
Δεν θα αναφέρουμε τίποτα παραπάνω σήμερα για τα γεγονότα εκείνων των ημερών και τα όσα υπέστη ο γράφων, σεβόμενος την δυσμενή θέση που βρίσκεται σήμερα ο τότε ο πρωταγωνιστής της απόφασης μετάθεσης, ο οποίος σήμερα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για συμβάσεις έργων στον ΟΣΕ. 
Θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω όλους εκείνους που από την πρώτη στιγμή της περιπέτειας μας στάθηκαν δίπλα μας με μόνη απούσα την πλειοψηφούσα τότε παράταξη της διοίκηση της ΠΟΣ που δεν σήκωσε το ανάστημα της σε μια παράλογη απόφαση και σιώπησε ένοχα. 


Χρήστος Γιαννακίδης