Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Αλεξόπουλος: Ουσιαστικές παρεμβάσεις στο τμήμα του σιδηροδρόμου.


Η διπλή σιδηροδρομική γραμμή του τρένου από την Ροδοδάφνη έως τον Ψαθόπυργο, μήκους 21,5 χλμ. καθώς και αντιπλημμυρικών έργων που απαιτούνται ήταν το θέμα συζήτησης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του ΑντιπεριφερειάρχηΑχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου με εκπροσώπους της ΕΡΓΟΣΕ και του ΔήμουΑιγιαλείας.
Στην συνάντηση έγινε λεπτομερής αναφορά στα αντιπλημμυρικά έργα που θα πραγματοποιηθούν από την ΕΡΓΟΣΕ στους Δήμους Αιγιαλείας και Πατρέων, στο εύρος που εκτελείται και η σχετική εργολαβία το επόμενο διάστημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνδράμει στην επίσπευση έκδοσης των απαραίτητων εγκρίσεων και σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας θα προχωρήσουν στις αδειοδοτήσεις που απαιτούνται προκειμένου να εκτελεστούν οι εργασίες άμεσα.

«Στόχος είναι το τρένο να φτάσει στην Πάτρα και στη συνέχεια στον Πύργο. Η εκτέλεση των εργολαβιών άρτια και χωρίς να επιβαρύνουν τις τοπικές κοινωνίες, είναι πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η ανάπτυξη της Πάτρας ως πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και όλης της Περιφέρειας, είναι συνάρτηση των ευκαιριών που προκύπτουν από την ολοκλήρωση των έργων υποδομής, όπως το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο που κατασκευάζεται γιατί το τρένο ως φθηνό μέσο μεταφοράς είναι απαραίτητο άμεσα να φθάσει στο νέο εμπορικό λιμάνι της πόλης.Διεκδικούμε το αυτονόητο και συνδράμομε με όλες μας τις δυνάμεις στην διευκόλυνση κατασκευής και των απαραίτητων συνοδευτικών έργων» δήλωσε οΑντιπεριφερειάρχης Αχαΐας.

Από την πλευρά του Δήμου Αιγιαλείας, η Αντιδήμαρχος κ. Βάσω Ψυχράμη επισήμανε την ανάγκη έγκαιρης αντιμετώπισης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στα όρια του Δήμου, καθώς η διέλευση του τρένου δεν πρέπει να επηρεάσει την ευρύτερη παραλιακή ζώνη της περιοχής.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από το Δήμο Αιγιάλειας η κ. Ψυχράμη Βασιλική Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Τεχνικών Έργων Πολεοδομίας και Παιδείας και ο κ. Μαρινόπουλος Παναγιώτης Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Αξιοποίησης Δημόσιας και Δημοτικής Περιουσίας και Θεμάτων Δ. Ε. Διακοπτού, από την ΕΡΓΟΣΕ ο κ.Τσακίρης Απόστολος προϊστάμενος έργων, ο κ. Καραμπούλας Γεώργιος Πρόεδρος της Κοινότητας Ψαθοπύργου και ο κ. Ξυγκογεωργόπουλος Γεώργιος Πολιτικός Μηχανικός εκ μέρους της κατασκευαστικής εταιρίας. Από την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αχαΐας οι κ.κ Κορκός Αριστοτέλης προϊστάμενος Διεύθυνσης και οι προϊστάμενοι τμημάτων Φλωράτος Παναγιώτης και Γουναρόπουλος Παναγιώτης.

gnomip.gr