Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Οι Κινέζοι βάζουν ακόμη υψηλότερους σιδηροδρομικούς στόχους. Θα κατασκευάσουν τρένα με τριπλάσια ταχύτητα από τα σημερινά.







Η Κίνα, η οποία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις νέες τεχνολογίες και εφευρέσεις στον σιδηρόδρομο,  εργάζεται τώρα για την κατασκευή  ενός τρένου που θα τρέχει τρεις φορές πιο γρήγορα από τις σημερινές αμαξοστοιχίες.

Το μοντέλο της νέας αμαξοστοιχίας παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εσωτερικής Μαζικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας  2018 στο Chengdu της επαρχίας Sichuan.

Η Κίνα ισχυρίζεται ότι η επόμενη γενιά αμαξοστοιχιών θα τρέχει με ταχύτητα 1000 χλμ / ώρα. Επί του παρόντος, το ταχύτερο τραίνο στον κόσμο είναι  στην Κίνα, με ταχύτητα 350 χλμ. την ώρα.

Ορισμένες εταιρείες των ΗΠΑ, όπως οι Hyperloop Transportation Technologies και HyperLop Van, οι οποίες συμμετέχουν επίσης στην κούρσα, εργάζονται σε τρένα που ταξιδεύουν πάνω από 1.000km σε μία ώρα.

Το νέο τρένο, που ονομάζεται T-Flight  ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2015 και αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγια του το 2025.

Κίνα έχει  το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας στον κόσμο, μήκους 22 χιλιάδων χιλιομέτρων. 

wolfchronicle.com