Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Στημένο το βίντεο με τη Ρωσίδα που ρίχνει χλωρίνη στους άντρες με ανοιχτά πόδια.

Αποτέλεσμα εικόνας για Στημένο το βίντεο με τη Ρωσίδα που ρίχνει χλωρίνη στους άντρες με ανοιχτά πόδια.Μια γυναίκα γυρνά μέσα στο μετρό και ξαφνικά ρίχνει χλωρίνη πάνω στους άνδρες που κάθονται με «μάτσο» στάση - ή μήπως τα πράγματα δεν είναι έτσι; 
Η εικόνα εντυπωσιάζει και προκαλεί έναν κάποιο τρόμο τουλάχιστον στους άνδρες. Μια γυναίκα εντοπίζει μέσα στο μετρό άντρες που κάθονται με τα πόδια ανοιχτά και χύνει πάνω τους νερό με χλωρίνη για να αφήσει μόνιμα σημάδια στα ρούχα. Οι άνδρες αντιδρούν με ένα μείγμα περιέργειας, θυμού και απορίας για όσα συμβαίνουν γύρω τους και -βέβαια- πάνω τους. Είμαι γυναίκα και κάθομαι σαν άντρας Πατήστε εδώ Σκηνικό αυτής της περίεργης ακτιβιστικής δράσης ήταν το μετρό στην Αγία Πετρούπολη. 

Φαίνεται όμως ότι όλο αυτό ήταν ένα καλοστημένο βίντεο που δεν ήθελε να καταγγείλει την μάστιγα του manspreading, όπως λέγεται στα αγγλικά η πρακτική, αλλά να εκμαιεύσει οργίλα σχόλια. Το βίντεο έγινε βάιραλ από την αγγλόφωνη ιστοσελίδα In The Now, η οποία ανήκει στο Russia Today. Ο τίτλος μυρίζει από μακριά βάιραλ: «Καταπολεμήστε το manspreading… Με χλωρίνη!» Όπως σημειώνει το euvsdisinfo.eu, ρωσικό διαδικτυακό περιοδικό εντόπισε ένα από τα «θύματα» που παραδέχτηκε ότι πληρώθηκε για να είναι το θύμα της ακτιβίστριας. 
Προς τι τότε η δικτυακή αναστάτωση για ένα προϊόν που και η ίδια η ιστοσελίδα που το προώθησε παραδεχόταν ότι είναι μυθοπλασία; Φαίνεται ότι σκοπός ήταν να γίνει ντόρος στα κοινωνικά δίκτυα με αντιφεμινιστικά και μισογυνικά σχόλια που συγκεντρώνουν αρκετές χιλιάδες like. 
Η ίδια η σύνδεση του In The Now με το RT πολλαπλασιάζει τις υποψίες ότι η ιδέα πίσω από το βίντεο μπορεί να προέρχεται από το διαβόητο «εργοστάσιο των τρολ» στην Αγία Πετρούπολη, αναφέρει το euvsdisinfo.eu. 
Είναι το γνωστό μακρύ χέρι του Κρεμλίνου στα κοινωνικά δίκτυα που θεωρείται ότι είχε καθοριστικό ρόλο στις αμερικανικές εκλογές του 2016 και σε άλλες χώρες.

 Πηγή: Protagon.gr