Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Εκδήλωση στον Σ.Σ. Μπράλου διοργανώθηκε από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο και τον σύλλογο φίλων του σιδηροδρόμου.



 Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Γιώργος Κακουλάκης

Σήμερα επισφραγίστηκε ότι υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2018, όταν και επαναλειτούργησε η ιστορική γραμμή Τιθορέα - Μπράλος -Λιανοκλάδι η όποια αποτελούσε τμήμα της κεντρικής γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη και που με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών τέθηκε ξανά σε λειτουργία.
Από αυτή τη σιδηροδρομική γραμμή «περνά» η νεότερη ελληνική ιστορία, δυο παγκοσμίων πολέμων και της εθνικής αντίστασης, διέρχεται από τις περιοχές του δικτύου NATURA 2000 και περιλαμβάνει στη διαδρομή της αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της νεότερης ιστορίας (όπως η γέφυρα Γοργοποτάμου). 
Δέσμευση του Ο.Σ.Ε. όχι μόνο η συνέχιση συντήρησης της γραμμής και η λειτουργία της στο ενεργό δίκτυο, αλλά και η περαιτέρω αξιοποίηση της με τη δρομολόγηση μουσειακού τροχαίου υλικού (τουριστικά δρομολόγια) και εμπορευματικών αμαξοστοιχιών 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Μεταφορών Απόστολος Καραναστάσης, πρωτεργάτης στο εγχείρημα επαναλειτουργίας της ιστορικής γραμμής.
Επίσης παρευρέθηκε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθανάσιος Μιχελής που επίσης πρωτοστάτησε στην επαναλειτουργία της γραμμής.