Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Τα έργα 5 δις. που θα εκκινήσουν ή και ολοκληρωθούν διαγωνιστικά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Έργα 5 δις. ευρώ θα εκκινήσουν ή και ολοκληρωθούν διαγωνιστικά το πρώτο εξάμηνο του 2019, όπως ανέφερε, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Συγκεκριμένα:

-Η ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων και κυρίως της γραμμής Αθήνας – Θεσσαλονίκης, η πρόοδος των διαδικασιών για την σιδηροδρομική Εγνατία, η συνέχιση του Μετρό της Θεσσαλονίκης και οι πρόδρομες εργασίες της επέκτασης του προς τις δυτικές συνοικίες.

-Η συμβασιοποίηση και η έναρξη υλοποίησης του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, του νότιου τμήματος του οδικού άξονα Ε65, του οδικού άξονα Πάτρα Πύργος και του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης.

-Η πρόοδος των διαγωνιστικών διαδικασιών για το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, τον Βόρειο οδικό άξονα Κρήτης και την γραμμή 4 του Μετρό.

«Το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι οι μεγάλες τομές στο θεσμικό πλαίσιο των μεταφορών και της οδικής ασφάλειας.

Η αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, το σχέδιο νόμου για την αλλαγή στον τρόπο απόκτησης άδειας οδήγησης, η εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια και η ένταξη μαθημάτων σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού, η υλοποίηση συστημάτων για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όλα τα μέσα μεταφοράς», συμπλήρωσε ο υπουργός Μεταφορών, αναφερόμενος στις επόμενες θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου.

metaforespress.gr