Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ως τις 14 Νοεμβρίου οι προσφορές για την ολοκλήρωση μελετών της σιδηροδρομικής σύνδεσης του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ.

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού αναφορικά με την ολοκλήρωση των μελετών για τη σύνδεση του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό δίκτυο προχώρησε η ΕΡΓΟΣΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία να υποβάλλουν τις προσφορές τους ως τις 14 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ.

Η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ.

Υπενθυμίζεται ότι, το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.) 2014-2020».

Πρόκειται για κατασκευή νέας, μονής σηματοδοτούμενης γραμμής, με πρόβλεψη για εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης, που θα συνδέει τον 6ο προβλήτα (Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων) με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα Θεσσαλονίκης με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς του.

Από την ΕΡΓΟΣΕ έχει εκπονηθεί η προμελέτη του έργου και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και επιτεύχθηκε περιβαλλοντική αδειοδότηση τον Ιούλιο του 2017.

Να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής αναμένεται το 2023, με κόστος 20 εκατ. ευρώ.

metaforespress.gr