Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Τζανάκος: Να πάρουμε αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μεταφορά της έδρας του ΟΣΕ.


Να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η έδρα του ΟΣΕ στην Κόρινθο ζήτησε με ανακοίνωση η παράταξη "Πάτρα, η δική μας πόλη" της οποίας είναι επικεφαλής ο Νίκος Τζανάκος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Προβληματισμό και αναστάτωση προκαλεί τις τελευταίες ημέρες η πρόθεση της Διοίκησης του ΟΣΕ να μεταφέρει την έδρα του περιφερειακού Τμήματος Πάτρας και της Επιθεώρησης Κυκλοφορίας από την Πάτρα στην Κόρινθο. Προβληματισμό γιατί ο σιδηρόδρομος στην Πάτρα λειτουργεί από τον 19ο αιώνα και έχει ιστορικά συνδεθεί με τη για πρώτη φορά στην ιστορία σύνδεση της πρωτεύουσας με την Πελοπόννησο. Η πόλη για περισσότερο από 100 χρόνια αποτελούσε σιδηροδρομικό πόλο και ο ΟΣΕ είναι υποχρεωμένος αυτό να το σεβαστεί. 
Αναστάτωση γιατί η κυβέρνηση και ο ΟΣΕ με την απόφαση αυτή για μεταφρά του περιφερειακού Τμήματος Πάτρας και της Επιθεώρησης Κυκλοφορίας από την Πάτρα στην Κόρινθο, υποβαθμίζουν και προσβάλουν την πόλη. Μια πόλη που αποτελεί διαχρονικά ευρωπαϊκή πύλη εισόδου της Δυτικής Ελλάδας, και εκείνο που σήμερα έχει ανάγκη είναι η έλευση σύγχρονου τραίνου, η δημιουργία σιδηροδρομικού κόμβου και σύνδεσης με το νέο λιμάνι, για τη διακίνηση εμπορευμάτων με τη συγχρόνως σύνδεση της πόλης με τον Πύργο και στη συνέχεια μέχρι την Καλαμάτα. Δεν επιτρέπεται να επιτρέψουμε την περαιτέρω απαξίωση, υποστελέχωση και κατάργηση της Πάτρας από τον σιδηροδρομικό χάρτη.
Ζητάμε από τη δημοτική Αρχή να θέσει το παραπάνω θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να παρθούν αποφάσεις τόσο απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης και του ΟΣΕ όσο και στήριξης των εργαζομένων στον ΟΣΕ της περιοχής μας.


pelop.gr