Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Έξυπνο σύστημα στις αμαξοστοιχίες μεταβάλλει την δέσμη φωτός στα παράθυρα.

Φωτογραφία: Continental.
Ξεχάστε κουρτίνες και περσίδες, μια εταιρεία που εκθέτει στην InnoTrans έχει αποκαλύψει μια έξυπνη τεχνολογία που κλείνει το φως από τις αμαξοστοιχίες με φουτουριστικό τρόπο.


Ονομάζεται "Intelligent Glass Control" ή IGC από την εταιρία Continental, το σύστημα βασίζεται σε μια μεμβράνη μεταξύ δύο υαλοπινάκων που συνδέονται με μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου.
Το στρώμα φιλμ περιέχει σωματίδια που μπορούν να αλλάξουν για να μεταβάλλουν τη διαφάνεια και το χρώμα του παραθύρου ώστε να επιτρέπουν την είσοδο διαφορετικών επιπέδων φωτός στο βαγόνι.
Το επίπεδο διαφάνειας και το χρώμα του γυαλιού μπορεί να ρυθμιστεί μέσω ενός συστήματος ελέγχου, το οποίο μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να ανταποκρίνεται σε εξωτερικές συνθήκες, όπως δεδομένα αισθητήρων σχετικά με την ένταση του ηλιακού φωτός.
Η Continental, η οποία δραστηριοποιείται σε προϊόντα και υπηρεσίες για χώρους επιβατών, χώρους εργασίας οδηγών, κινητήριες μονάδες, φορεία και βαγόνια, δήλωσε ότι η τεχνολογία είχε αρχικά αναπτυχθεί για την αυτοκινητοβιομηχανία.
Η τεχνολογική εταιρεία δήλωσε ότι δημιουργεί μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής για τους ταξιδιώτες. προστατεύει από την υπερβολική ακτινοβολία και τις ακτίνες UV και κρατά το βαγόνι δροσερό, γεγονός που μειώνει την ανάγκη χρήσης των συστημάτων ελέγχου του κλίματος, εξοικονομεί ενέργεια και μειώνει τις εκπομπές ρύπων.

globalrailnews.com