Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Ο ψηφιακός σιδηρόδρομος στη νέα εποχή.

Πολλοί λένε ότι βρισκόμαστε στην επόμενη βιομηχανική επανάσταση , όπου η τεχνολογία που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου, έχει αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό η δυναμική της.
Ο τομέας των σιδηροδρόμων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της βιομηχανικής προόδου και συνεχίζει να ωθεί τα όρια της ψηφιοποίησης και της τεχνολογίας.


Με τις σιδηροδρομικές μεταφορές που θα ξοδέψουν κεφάλαια ύψους 12 δισ. Δολ. κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, η συγκρατημένη επένδυση στην καινοτομία και την τεχνολογία μπορεί να προσφέρει βελτιώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών, να μειώσει τα έξοδα και να αυξήσει την κερδοφορία. 

Η στρατηγική χρήση μαθηματικών δεδομένων και αναλύσεων δεδομένων θα μπορούσε να βοηθήσει τους φορείς εκμετάλλευσης να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τα σιδηροδρομικά τους δίκτυα και να μειώσουν το χρόνο παράδοσης του τροχαίου υλικού και της γραμμικής υποδομής, χωρίς να προσθέσουν δαπανηρές υλικές υποδομές.

Καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών αυξάνεται - οι τρέχουσες εκτιμήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 88% έως το 2035 - η βιομηχανία πρέπει να δώσει προτεραιότητα στις επενδύσεις τόσο σε φυσική όσο και σε ψηφιακή υποδομή για τη στήριξη της μελλοντικής ανάπτυξης.

Το συνέδριο της Global Railway Review σχετικά με την ψηφιακή σιδηροδρομική επανάσταση θα διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους οι τομείς των σιδηροδρόμων και των δημόσιων μεταφορών συνεχίζουν να διερευνούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας και πώς θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της νέας ψηφιοποιημένης επανάστασης.

Τα θέματα του τρέχοντος έτους περιλαμβάνουν:

Προγνωστική συντήρηση
Χρηματοδότηση και επενδύσεις
Σηματοδότηση και επικοινωνία
Τεχνητή νοημοσύνη
Επαυξημένης πραγματικότητας
Blockchain
Κυβερνητική ασφάλεια για την ψηφιοποίηση σιδηροδρόμων
Βελτίωση της ικανοποίησης των επιβατών
Ανάλυση και ρύθμιση δεδομένων
Αυτοματοποίηση σιδηροδρόμων

Επιμέλεια: "Σ.Ν."
Πηγή: globalrailwayreview.com