Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Κατατίθεται στη Βουλή η σύμβαση για το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο. Απομένει μονάχα η υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών.


Στις «ράγες» εισέρχεται το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο της Ελλάδας.

Μετά το «πράσινο φως» του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Θριασίου εμπορευματικού κέντρου υπογράφτηκε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΓΑΙΑΟΣΕ, ανάδοχος κοινοπραξία, υπουργείο Μεταφορών) πλην του υπουργείου Οικονομικών, κάτι το οποίο αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι η σύμβαση παραχώρησης θα οδηγηθεί στη Βουλή εντός του Αυγούστου, όπως επισημαίνουν αρμόδια στελέχη της ΓΑΙΑΟΣΕ και εφόσον εγκριθεί, θα σηματοδοτήσει την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Η ανάδοχος κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair εκτιμάται ότι θα πραγματοποιήσει επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ.

Στο Θριάσιο πρόκειται να κατασκευαστούν 235.000 τ.μ. κτιρίων, 250.000 παλετοθέσεις επί 210.000 τ.μ. αποθηκών, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 θέσεις για φορτηγά.

Η περίοδος κατασκευής περιλαμβάνει 120.000 τ.μ. αποθηκευτικών χώρων από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης, και παράλληλα η κοινοπραξία έχει την υποχρέωση να κατασκευάσει επιπλέον 120.000 τ.μ.

Σχολιάζοντας την κατασκευή του Θριασίου Ε/Κ, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Goldair K. Καλλίνικος είχε υποστηρίξει πρόσφατα ότι θα αποτελέσει την «καρδιά» των συνδυασμένων μεταφορών, με την ελπίδα προσέλκυσης διερχόμενων φορτίων, έπειτα από την ολοκλήρωση των βασικών οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων.

Φώτης Φωτεινός
metaforespress.gr