Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΟΙ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΕΦΥΓΑΝ, Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ ΑΛΛΑΞΕ.

Επεκτάθηκε το πεζοδρόμιο, διαμορφώθηκε κεντρική νησίδα, διαχωριστική των δύο ρευμάτων και λειτουργούν πλέον τρεις λωρίδες κυκλοφορίας.


Νέα εικόνα απέκτησε η διασταύρωση των οδών Εγνατίας και Εθνικής Αμύνης, στην πλατεία Συντριβανίου με παρεμβάσεις στη διαχωριστική νησίδα και τον πεζόδρομο, μετά την απομάκρυνση των λαμαρινών του εργοταξίου του μετρό.
Εδώ και τέσσερα χρόνια, στο πλακόστρωτο μπροστά στην είσοδο της ΔΕΘ αλλά και για αρκετά μέτρα επί της Εγνατίας στο ρεύμα προς δυτικά, την εικόνα «στοίχειωναν» οι λαμαρίνες του εργοταξίου του μετρό, ενώ η Εγνατία στένευε σε αυτό το ύψος και υπήρχαν ανοικτές μόνο δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
Οι λαμαρίνες απομακρύνθηκαν πριν από περίπου έναν μήνα, στις 5 Ιουλίου και σταδιακά πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις από την Αττικό Μετρό που διευκολύνουν την κίνηση πεζών και οχημάτων και αναβαθμίζουν την εικόνα στο συγκεκριμένο σημείο.

Συγκεκριμένα, επεκτάθηκε το πεζοδρόμιο μπροστά από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και το πλάτος του αυξήθηκε στα δύο μέτρα. Επιπλέον, διαμορφώθηκε κεντρική νησίδα, διαχωριστική των δυο ρευμάτων πορείας επί της οδού Εγνατίας, η οποία πλέον θα διαθέτει τρεις λωρίδες πορείας προς ανατολικά και δυο λωρίδες κυκλοφορίας προς δυτικά. Στην νησίδα τοποθετήθηκαν μεγάλα στρογγυλά παρτέρια, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. 

Τέλος, αναδιαμορφώθηκε το πλακόστρωτο πάνω στο οποίο βρίσκεται το Συντριβάνι.

Βάσια Μπάρμπα
Πηγή: voria.gr