Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Η πορεία των έργων στο μετρό Θεσσαλονίκης θέμα σε σιδηροδρομική ιστοσελίδα του εξωτερικού.



Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Σταμούλης.
Ιστοσελίδα που διαπραγματεύεται θέματα του σιδηροδρόμου ασχολείται σήμερα με την πορεία των έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης με αφορμή την ολοκλήρωση της διάνοιξης των σηράγγων και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του Μετρό.
Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην ιστοσελίδα «globalrailnews.com» η οποία με τίτλο «Οι σήραγγες του μετρό Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκα» γράφει:
Η Αττικό Μετρό ανακοίνωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σήραγγες του Μετρό της Θεσσαλονίκης. 

Η μηχανή διάνοιξης σήραγγας «Φρίξος» έφθασε στο σταθμό 25ης Μαρτίου στο δεύτερο τούνελ της επέκτασης Καλαμαριάς στις 31 Ιουλίου, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων σήραγγας. 

Η Αττική Μετρό, η οποία επιβλέπει την κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης και διαχειρίζεται επίσης το μετρό της Αθήνας, δήλωσε ότι τα έργα πολιτικού μηχανικού είναι 80% πλήρη και οι εργασίες για την επέκταση της Καλαμαριάς είναι πλέον 60% πλήρεις. 

Ο πρόεδρος του Αττικού Μετρό, Γιάννης Μυλοπούλος, δήλωσε: "Η ολοκλήρωση όλων των έργων σήραγγας και στις δύο γραμμές, η γραμμή βάσης και η επέκταση στην Καλαμαριά, φέρνει το έργο πιο κοντά στον τερματισμό του. 
"Η σύνδεση των σηράγγων στην γραμμή επέκτασης Καλαμαριάς με τη γραμμή βάσης του μετρό Θεσσαλονίκης συμπίπτει με την ολοκλήρωση των πιο δύσκολων από τεχνική άποψη, λόγω γεωλογικών δυσκολιών, το πιο χρονοβόρο και το πιο ακριβό μέρος ενός έργου μετρό, που είναι η τρύπημα των υπόγειων σηράγγων. 
«Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες σε όλους τους υπαλλήλους της Attiko Metro και στο προσωπικό της αναθέτουσας εταιρείας Aktor για τη μεγάλη κοινή προσπάθεια που κάναμε όλα τα τελευταία δυόμισι χρόνια για να αναβιώσει ένα μεγάλο έργο και να κάνουμε ένα όνειρο αληθινό για την πόλη της Θεσσαλονίκης. " 
Η βασική γραμμή αναμένεται να ανοίξει το 2020 και η επέκταση της Καλαμαριάς το 2021. 

Επιμέλεια: "Σ.Ν."