Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ.

Για την κατασκευή του φιλόδοξου αυτού πρότζεκτ, θα δοθούν 10 εκατ. ευρώ από το γερμανικό κράτος και άλλα 10 εκατ. από το «Σταύρος Νιάρχος».


Την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη στηρίζει η κυβέρνηση.
Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, θα δοθεί επιχορήγηση ποσού έως το 1/4 του κόστους κατασκευής του έργου ξεκινώντας από το 2019. 
Υπενθυμίζεται πως για την κατασκευή του φιλόδοξου αυτού πρότζεκτ, θα δοθούν 10 εκατ. ευρώ από το γερμανικό κράτος και άλλα 10 εκατ. από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του Μουσείου τοποθέτησαν από κοινού ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν σε μια συγκινητική τελετή τον Ιανουάριο.
Δίπλα στο σημείο όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος, στον χώρο του εμπορικού σιδηροδρομικού σταθμού σχεδιάζεται η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, συνολικής έκτασης περίπου 200 στρεμμάτων.
Σύμφωνα με το υπάρχον πλάνο, όταν μεταφερθούν οι σιδηροδρομικές λειτουργίες που φιλοξενούνται στον χώρο, το πάρκο θα παραχωρηθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης ενώ εκεί προβλέπεται να λειτουργήσει και το Σιδηροδρομικό Μουσείο από τη ΓΑΙΟΣΕ, τον ΟΣΕ και τον δήμο.
Ακόμα, δίπλα στο Μουσείο Ολοκαυτώματος θα δημιουργηθεί το Πάρκο Μνήμης, ένας ελαιώνας στον οποίο θα φυτευτούν 5.000 ελιές. Οι μελέτες του έργου βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο. Το έργο θα ξεκινήσει αμέσως μετά ενώ όταν ολοκληρωθεί, θα παραχωρηθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης.


Αλεξία Καλαϊτζή
Πηγή:voria.gr