Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Το Talgo προτίθεται να λειτουργήσει εργοστάσιο τρένων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Φωτογραφία: Talgo.

Ο ισπανός κατασκευαστής τροχαίου υλικού Talgo ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει τη θέση του δυνητικού του εργοστασίου παραγωγής αμαξοστοιχιών στο Ηνωμένο Βασίλειο στους "επόμενους μήνες".

Η επιχείρηση έχει περάσει μήνες αξιολόγησης και προεπιλογής πιθανών τοποθεσιών για την εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών στο Τσέστερφιλντ, το Λιντς, το Λίβερπουλ και σε ολόκληρη τη Σκωτία και την Ουαλία.
Τα σχέδια για την κατασκευή ενός εργοστασίου θα προχωρήσουν εάν εξασφαλίσουν τη σύμβαση τροχαίου υλικού των 2,75 δισεκατομμυρίων λιρών από την HS2 για την κατασκευή τουλάχιστον 54 συμβατικών συμβατών αμαξοστοιχιών, ανέφερε η εταιρεία.
Ο διευθυντής του Talgo, κ. Jon Veitch, δήλωσε: "Το Talgo θα βοηθήσει στην αναγέννηση της βιομηχανικής βάσης της βρετανικής χώρας.
"Είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο αν κερδίσουμε αυτή τη σημαντική σύμβαση που θα παρέχει έως 1.000 νέες τοπικές θέσεις εργασίας για εργασίες μηχανικής και καινοτομίας, καθώς και άλλες θέσεις υποστήριξης που απαιτούνται σε οποιαδήποτε βιομηχανική περιοχή.
"Επιπλέον, το Talgo θα επιδιώξει να συνεργαστεί με τους προμηθευτές και να χρησιμοποιήσει την εμπειρία ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τα σχέδια του Talgo περιλαμβάνουν επίσης σημαντικές ευκαιρίες μάθησης, κατάρτισης και εκπαίδευσης στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία. "


Πηγή: globalrailnews.com