Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΣΥ.Π.Ε


Σε νέα διάσταση εκτόξευσαν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό «συνδικαλισμό» οι πλειοψηφίες της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ που αποτελούνται από την συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Ο ΧΥΤΑ(Χώρος Υποχρεωτικής Ταφής Αγώνων)του συνδικαλισμού με πλειοψηφικό δελτίο τύπου,το οποίο η ΣΥ.ΠΕ απορρίπτει(αλλά και ούτε καν ρωτήθηκε)επιτίθεται στους συναδέλφους εργαζόμενους της ΕΕΣΣΤΥ επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματα τους με κινητοποιήσεις.

Η Ομοσπονδία και τα σωματεία μέλη της ζητούν να υπογραφεί ΕΣΣΕ και να διασφαλισθούν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι...
Το Μαύρο Μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ,πριν ακόμα τοποθετηθεί η Διοίκηση,απαιτεί απο την Π.Ο.Σ. να μην προχωρήσει στις κινητοποιήσεις επειδή ο Διευθύνων Σύμβουλος τους κάλεσε σε διάλογο. Έναν διάλογο απο τον οποίο ,όπως οι ίδιοι λένε,με τις διαβεβαιώσεις των αφεντικών τους θα εκλείψουν οι λόγοι των κινητοποιήσεων!!! Τέτοια σιγουριά δηλαδή!!!

Ø Τελικά ποιοί είναι αυτοί που λειτουργούν για λογαριασμό των διοικούντων;
Ø Για ποιό λόγο ζητάνε αυτοί την αναστολή των κινητοποιήσεων;
Ø  
Οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές εμμέσως πλήν σαφώς μεταφέρουν ένα διχαστικό και παράλληλα απειλητικό μήνυμα για την πορεία της ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,αφού θεωρούν ότι οι κινητοποιήσεις της ΕΕΣΣΤΥ την θέτουν σε κίνδυνο!

Πως να το χαρακτηρίσουν αυτό οι εργαζόμενοι άραγε;

Το Μαύρο Μέτωπο των εργοδοτικών και κυβερνητικών «συνδικαλιστών» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επαναλαμβάνει το παραμύθι των ΥΓΟΣ και την εξασφάλιση των εργαζομένων όσον αφορά την εργασιακή τους σχέση αλλά και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα!!! Μας δουλεύουν κανονικά δηλαδή αφού από πουθενά δεν προκύπτει ότι τα ΥΓΟΣ έχουν κάποια σχέση με τα συνταξιοδοτικά,ενώ αυτό που αναφέρουν σαφώς είναι ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να απασχολεί συγκεκριμένο προσωπικό για να εκτελεί τα δρομολόγια για να παίρνει την επιδότηση.
  -Τι άλλο δεν λέει το ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ; Δεν λέει ότι στο προηγούμενο οργανόγραμμα από αυτό που ήδη ισχύει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ περιέκοψε 600 θέσεις εργασίας με τις ευλογίες των ίδιων προσώπων που ζητάνε σήμερα να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.

 -Τι δεν λένε ακόμη;Ότι τα ΥΓΟΣ με την παρούσα μορφή έχουν συγκεκριμένο ορίζοντα ζωής και μετά την απελευθέρωση των επιβατικών μεταφορών που επιβάλλουν ξένα και εγχώρια συμφέροντα τα ΥΓΟΣ δεν θα τα παίρνει μία εταιρεία (πχ ΤΡΑΙΝΟΣΕ) αλλά θα δημοπρατούνται.
Είναι καταννοητό νομίζουμε σε όλους τι θα σημαίνει για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η απώλεια ενός σημαντικού κομματιού της πίτας της επιδότησης που θα πάρει μια άλλη εταιρεία.

 -Τι δεν λένε επίσης; Ότι στον κανονισμό εργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ισχύουν αντεργατικές διατάξεις οι οποίες όχι μόνο δεν ανατράπηκαν αλλά επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο με την συμφωνία που υπέγραψαν με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι «συνδικαλιστές» της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗΣ και οι μηχανοδηγοί υπέστησαν οικονομικές απώλειες από την κατάργηση της αποζημίωσης της εφεδρείας και των ελιγμών όπως προβλέπονταν από την ΣΣΕ που είναι ακόμη σε ισχύ,αλλά κατάργησαν το πενθήμερο με ελαστική μορφή απασχόλησης που ξεπερνα τις 9 ημέρες εργασίας.(Συνδικαλιστές που την υπέγραψαν έχουν δουλέψει συνεχόμενα 18 ημέρες..)

Είναι ξεκάθαρο ότι το ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν επιθυμεί την ενότητα του κινήματος αλλά την πολυδιάσπαση όπως τους έχουν διατάξει οι εργοδότες και αυτοί το εφαρμόζουν κατά γράμμα.

Συνάδελφοι,
οι ιδιωτικοποίησεις δεν κρίνονται μόνο πολιτικά,καθώς αυτό το βρίσκουμε πολύ βολικό για αυτούς που έχουν την πλειοψηφία.
Κρίνονται από την κοινωνία αλλά και από αυτούς που χτυπιούνται βάναυσα από την αγριότητα των επι οκτώ χρόνια μέτρων των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων!! Με λίγα λόγια χτυπιέται ανηλεώς η εργατική τάξη και στα χτυπήματα συμβάλλουν και οι διάφοροι κατά καιρούς πρόθυμοι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί «συνδικαλιστές»!

Χρέος λοιπόν των υγιών συνδικαλιστικών δυνάμεων είναι να αντισταθούν απέναντι σε αυτές τις συνδυασμένες και σχεδιασμένες επιθέσεις και χωρίς ούτε ενα βήμα πίσω να διεκδικήσουμε όλοι μαζί απώλειες οικονομικές και δικαιώματα.

Λέμε οχι στους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς εντεταλμένους
Λέμε οχι στο ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού.

ΣΥΠΕ