Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Θετικός ο ΟΣΕ για πάρκινγκ στην Τρυπητή και στάση στο Αίγιο.


Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που φτάνουν από τη διοίκηση του ΟΣΕ, σε δύο αιτήματα τα οποία έχουν εκδηλωθεί από το Αίγιο και τα οποία αφορούν την εξυπηρέτηση, τόσο του τοπικού πληθυσμού όσο και των επισκεπτών της πόλης, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι.
Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ

Το ένα αφορά στο επίμονο αίτημα του Επιμελητηρίου Αχαΐας και κυρίως της τοπικής παράταξης του αντιπροέδρου Αρη Τηλιγάδη, για αλλαγή των δεδομένων που τώρα ισχύουν στα δρομολόγια των λεωφορείων του οργανισμού, κατά τη μεταφορά των επιβατών από την Πάτρα προς τον Σταθμό του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο Κιάτο, αλλά του Οδοντωτού στο Διακοπτό, κάποιες ημέρες της εβδομάδας.
Η αρνητική απάντηση για πέρασμα μέσα από το Αίγιο ή έστω μία στάση στα ΣΕΑ Αιγίου της «Ολυμπίας Οδού», ξεπεράστηκε μετά από σύσκεψη, η οποία έγινε χθες το μεσημέρι στον ΟΣΕ, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Παναγιώτη Θεοχάρη και τη συμμετοχή του υπουργείου Τουρισμού διά του ειδικού συμβούλου της Ελ. Κουντουρά, Πέτρου Δαδιώτη, από την Αιγιάλεια.
Για την εξέλιξη ενημερώθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ, εκφράζοντας ικανοποίηση για την τακτοποίηση ενός θέματος που αφορά σε μετακονούμενους δημότες και επαγγελματίες.
Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
Ενα ακόμα θέμα, που φαίνεται να δρομολογείται εντός των προσεχών ημερών, είναι η παραχώρηση έκτασης του ΟΣΕ (300μ.) πλησίον της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, στο ύψος της Παναγίας Τρυπητής, χώρος που έχει ζητηθεί από την Ιερά Μητρόπολη, για να διαμορφωθεί σε πάρκινγκ οχημάτων ή και πούλμαν, με προσκυνητές της Πολιούχου.
Διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ, σύντομα θα βρεθούν στην περιοχή, για τεχνικές λεπτομέρειες, όπως αποφασίστηκε στην ίδια συνάντηση εργασίας.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ενημερώθηκε από τον Αιγιώτη συνεργάτη της κ. Κουντουρά, Πέτρο Δαδιώτη, την ώρα που βρισκόταν στον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας Μυρτιάς Αιγίου, μη κρύβοντας τον ενθουσιασμό του από τη θετική αντιμετώπιση του αιτήματός του, εκ μέρους του ΟΣΕ, αλλά και την προηγούμενη παρέμβαση της υπουργού, η οποία θέλησε να συμβάλει στη διαμόρφωση των υποδομών της Ζωδοδόχου Πηγής, που ταυτίζεται με την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι θετικά εξελίσσεται και η διαδικασία ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) της αναπαλαίωσης και ανακατασκευής του Ι.Ν. Εισοδίων Αιγίου, με εντολή της γενικής γραμματέως του υπουργείου πολιτισμού προς την Περιφέρεια ΔΕ, με επίμονη παρέμβαση της υπουργού Ε. Κουντουρά και του κ. Δαδιώτη.

Δ.Τ

Πηγή :pelop.gr