Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Το απίστευτο στριμωξίδι στο μετρό του Τόκιο: Σαν σαρδέλες στοιβάζονται οι επιβάτες. Δείτε το βίντεο.

Αν η κατάσταση στα ελληνικά μέσα μαζικής μεταφοράς μερικές φορές σας φαίνεται απελπιστική κι αποπνικτική, σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη μόλις δείτε την κατάσταση που επικρατεί στο μετρό της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας.

Μόλις οι (γεμάτοι από κόσμο) συρμοί φτάνουν στις επίσης γεμάτες αποβάθρες, μία πραγματική μάχη ξεκινάει προκειμένου όλοι οι βιαστικοί επιβάτες να καταφέρουν να μπουν στα τρένα και να φτάσουν στον προορισμό τους.

Μάλιστα, σε κάθε σταθμό του μετρό, υπάρχουν συγκεκριμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν ως αποστολή το στοίβαγμα όλων των επιβατών μέσα στα βαγόνια.




Με σπρωξιές και κάθε είδους τρόπους, οι εργαζόμενοι στους σταθμούς συμπιέζουν όσους επιβάτες περισσεύουν από τις πόρτες και τα πρόσωπα των τελευταίων μαρτυρούν όσα περνούν κάθε μέρα για να φθάσουν στα σπίτια και στις δουλειές τους.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το μετρό του Τόκιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα κι παλαιότερα του κόσμου. Η λειτουργία του ξεκίνησε το 1927, ενώ οι 13 γραμμές του έχουν μήκος 304 χιλιόμετρα, φθάνουν σε 237 σταθμούς και καθημερινά εξυπηρετούν περίπου 9 εκατομμύρια επιβάτες.

Πηγή :gazzetta.gr