Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Λάρισα. Χωρίς ασανσέρ (ξανά) ο Σιδηροδρομικός Σταθμός.

Αυξημένη η κίνηση στον Σταθμό τούτες τις ημέρες. Κάνουν παράπονα όμως στην «Ε» για την κατάστασή του-ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ -ΑΘΛΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΟ ΦΩΤΙΣΜΟ

Αυξημένη η κίνηση στον Σταθμό τούτες τις ημέρες. Κάνουν παράπονα όμως στην «Ε» για την κατάστασή του
Ένα γνώριμο πλέον πρόβλημα «χτύπησε» εκ νέου τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας καθώς εδώ και ημέρες δεν δουλεύει το ασανσέρ.
Πρόκειται για μια κατάσταση που ταλαιπωρεί συχνά - πυκνά τους επιβάτες αλλά το δύσκολο τώρα είναι πως βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Οι επιβάτες αναγκάζονται να κουβαλούν με τα χέρια τους τις αποσκευές τους ανεβοκατεβαίνοντας δεκάδες σκαλοπάτια για να περάσουν από τη μια αποβάθρα στην άλλη. Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στις ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών. Στους ηλικιωμένους, στα άτομα με κινητικές δυσκολίες, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν πινακίδες που απαγορεύουν τη διέλευση μέσα από τις γραμμές (υπάρχουν περάσματα).
«Είναι δυσφήμιση για τη Λάρισα. Κάποιοι μιλάνε για τουρισμό αλλά πρέπει να ντρέπονται. Είναι δυνατόν στα μέσα του καλοκαιριού να έχουμε αυτήν την εικόνα;» αναρωτιόταν ηλικιωμένος επιβάτης, απευθυνόμενος στην «Ε» που επισκέφτηκε τον Σιδηροδρομικό Σταθμό.
«Το τρένο και ειδικά ο Σταθμός είναι ιστορία για την πόλη μας. Εμείς μεγαλώσαμε με το τρένο και με αυτό ακόμα πηγαίνουμε στη θάλασσα. Δεν γίνεται να ταλαιπωρούμαστε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Μας απαξιώνουν», συμπλήρωνε διαμαρτυρόμενος.
Για τη βλάβη οι υπηρεσίες της Λάρισας έχουν ενημερώσει τα αρμόδια γραφεία του ΟΣΕ, όμως οι διαδικασίες δείχνουν χρονοβόρες σύμφωνα με τους ίδιους, χωρίς να μπορούν να απαντήσουν για το πότε θα λυθεί το πρόβλημα.
«Να γράψετε και για τις τουαλέτες», μας προτρέπει μια άλλη νεαρή επιβάτιδα καθώς δείχνει την άλλη μεριά του Σταθμού. «Είναι σε άθλια κατάσταση και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει διότι δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε καταστήματα της περιοχής».
Όσον αφορά τώρα στο κατάστημα του Σταθμού που εδώ και καιρό είναι κλειστό, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μισθωτής, γνωστή αλυσίδα καφέ της Λάρισας.
Το καφέ – κυλικείο και οι λοιποί εμπορικοί χώροι είναι εμβαδού 300 τ.μ. ενώ η ακάλυπτη έκταση είναι 500 τ.μ. και αφορά στην τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων, που βρίσκεται εντός του Σταθμού.
Αν μη τι άλλο με την επαναλειτουργία του, θα αλλάξει και η εικόνα της μιας πλευράς που τώρα είναι αποκαρδιωτική. Άλλωστε και η βασική επιδίωξη της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι η αισθητική – λειτουργική αναβάθμιση του ακινήτου με αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Ο ελλιπής φωτισμός εκείνης της πλευράς εξόδου και οι μεγάλες λακκούβες στο πεζοδρόμιο της Παλαιολόγου, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση το βράδυ.

Του Κώστα Γκιάστα
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Πηγή: eleftheria.gr