Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών.


Ο δρόμος του αγώνα, με την καθολική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις είναι ο μοναδικός τρόπος για την διεκδίκηση από τους εργαζόμενους αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και της επανάκτησης των εργασιακών δικαιωμάτων που απολέσαμε όλα αυτά τα χρόνια .


       Αγώνα που οι εργοδοτικές και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις του ΔΙΚΤΥΟΥ αρνήθηκαν να ενισχύσουν αφού προτίμησαν «με τον τρόπο τους»  να ενισχύσουν τους εργοδότες. Προτίμησαν να «παίξουν»  τον ρόλο του μεσάζοντα για λογαριασμό των εργοδοτών πουλώντας στην ουσία, φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους εργαζόμενους ,ακριβώς όπως κάνει και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πριν από αυτούς οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Τώρα  το πώς με τη σύμβαση που μετά χαράς δέχεται να υπογράψει ο εργοδότης, εξυπηρετούνται ταυτόχρονα και τα συμφέροντα των εργαζομένων – μόνο αν είσαι μέχρι το μεδούλι εργοδοτικός – κυβερνητικός  σαν το ΔΙΚΤΥΟ το κατανοείς.
Το ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά ότι το καθοριστικό στοιχείο στις διεκδικήσεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας θα είναι έτσι κι αλλιώς η στάση των ίδιων των εργαζομένων και ο προσανατολισμός του αγώνα τους για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. με δικαιώματα και αυξήσεις μισθών και όχι οι «….πρωτοβουλίες του κάθε ΔΙΚΤΥΟΥ σε πολιτικό και εταιρικό επίπεδο»!! Εξάλλου τις είδαν οι εργαζόμενοι τις «πρωτοβουλίες» του ΔΙΚΤΥΟΥ.’Ετρεξαν να γίνουν οι «σημαιοφόροι» αλλά και οι διαφημιστές των μετατάξεων  του Υπουργείου Μεταφορών καθώς και οι υπερασπιστές των εργοδοτών εναντίον των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα δικαστήρια!
Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας διεκδικούνται από τους εργαζόμενους μέσα από καλά οργανωμένους και κλιμακούμενους αγώνες και με πλαίσιο αιτημάτων που τους πάνε ένα βήμα μπροστά .
Ο βρώμικος ρόλος του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού καθώς και ο συμβιβασμός του παλιού τίποτα καλό δεν θα φέρουν για τους εργαζόμενους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με:
v  Κατοχύρωση απέναντι στις απολύσεις.
v  Αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, εργασιακές σχέσεις, σταθερή δουλειά, 5νθημερο, διεκδίκηση 7ωρου.
v  Κάλυψη από τη Σ.Σ.Ε. όλων των εργαζομένων με κάθε σχέση εργασίας.
v  Κάλυψη των μαθητών από τη σύμβαση και παραμονή τους στο Σιδηρόδρομο μετά το τέλος της μαθητείας.
v  Μέτρα για βελτίωση των όρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.
v  Μέτρα ασφάλειας κυκλοφορίας των τρένων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στις δύο 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις:
α) Την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 Ιουλίου 2018 και από ώρα 00.00’ έως ώρα 24.00΄ &
β) Την ΠΕΜΠΤΗ 26 Ιουλίου 2018 και από ώρα 00.00’ έως ώρα 24.00΄.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ