Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών " Η ΕΝΟΤΗΤΑ".


Την ΤΕΤΑΡΤΗ 4/7/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.Φίλιππο Τσαλίδη, μετά από επιστολή που έστειλε το Σωματείο μας στις 5/6/2018 με την οποία του επισημάναμε τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην έκδοση των νέων υπηρεσιακών σιδηροδρομικών ταυτοτήτων. 

Ταυτόχρονα, του επισημάναμε ότι υπάρχουν εύλογα ερωτηματικά αλλά και ανησυχία για το θέμα αυτό από τους Συνταξιούχους Σιδηροδρομικούς. 

Ο κ.Σύμβουλος μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν διάφορα νομικά προβλήματα (π.χ. με το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα), για την έκδοση των ταυτοτήτων. Δεσμεύθηκε όμως να μας απαντήσει μέχρι το τέλος Ιουλίου για το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. 
Το Σωματείο μας ξεκαθάρισε στον κ.Τσαλίδη ότι το δικαίωμα των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών να έχουν υπηρεσιακή ταυτότητα και να ταξιδεύουν με τα τρένα είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους και υπάρχει από την ημέρα ίδρυσης του Σιδηροδρόμου. 
Το Σωματείο μας θα συνεχίσει την προσπάθειά του για την άμεση λύση αυτού του θέματος. Γι΄ αυτό να είναι σίγουροι όλοι οι εμπλεκόμενοι!!! 
Για άλλη μια φορά ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τους συναδέλφους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς ότι μέχρι την έκδοση των νέων υπηρεσιακών ταυτοτήτων, ΙΣΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΑΣ.

                    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ