Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Το μετρό του Παρισιού τιμά τη «βασίλισσα» του κόσμου.

Με τον δικό του τρόπο τιμά το μετρό του Παρισιού τους παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας για το τρόπαιο του Μουντιάλ.

Έτσι, μετονομάζει προσωρινά έξι σταθμούς του μετρό, καθώς το Παρίσι ετοιμάζεται σήμερα να τους υποδεχθεί ως «ήρωες» για τον χθεσινό θρίαμβο απέναντι στην Κροατία.

Το όνομα του προπονητή Ντιντιέ Ντεσάν θα φιγουράρει σε δύο στάσεις. Η «Notre-Dame des Champs» γίνεται «Notre Didier Deschamps», ενώ η «Champs -Elysées- Clemenceau» μετονομάζεται σε «Deschamps Elysées-Clémenceau».

Παράλληλα, ο σταθμός «Victor Hugo» θα μετονομαστεί προσωρινά σε «Victor Hugo Lloris» προς τιμήν του τερματοφύλακα Ουγκό Λορίς, ενώ ο σταθμός έξω απ' το στάδιο Bercy αλλάζει σε «Bercy Les Bleus». Όνομα αλλάζει και ο σταθμός του μετρό «Charles de Gaulle-Etoile» κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου που θα λέγεται προσωρινά «On a 2 Etoiles», για τα δύο Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου.

Την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Γαλλίας τίμησε όμως και το μουσείο του Λούβρου, που πόσταρε στο Twitter μια φωτογραφία της εμβληματικής Μόνα Λίζα φορώντας το μπλουζάκι με τα δύο αστέρια.

Αργότερα σήμερα οι νικητές του Μουντιάλ θα κάνουν τον γύρο του θριάμβου στην καρδιά του Παρισιού με ένα ανοιχτό λεωφορείο.

Σε αντίστοιχη κίνηση πάντως με αυτή του μετρό του Παρισιού προχώρησε και το μετρό του Λονδίνου, που αποφάσισε να μετονομάσει για 48 ώρες τον σταθμό του Southgate δίνοντάς του το όνομα του προπονητή της εθνικής Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, όπως ανακοίνωσε η Transport for London (TfL).

Πηγή: efsyn.gr