Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Το εντυπωσιακό μετρό της Μόσχας -Σαν ανάκτορο, με πολυελαίους και βιτρό.

ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μπορεί όσοι βρεθούν στην Ρωσία για αυτόν τον μήνα να έχουν ένα σκοπό... να δουν δηλαδή όσους περισσότερους αγώνες του Μουντιάλ μπορούν, αλλά το επίσης σίγουρο είναι πως όλοι θα λατρέψουν τους σταθμούς του μετρό της Μόσχας.

Κι όμως πέρα από τις φθηνές και ασφαλείς μετακινήσεις που θα έχουν όλοι όσοι είναι για το Μουντιάλ, καθώς οι αρχές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στο θέμα μετακίνησης, η αλήθεια είναι πως πέρα από αυτό, το μετρό της Μόσχας είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης.


Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι 13 σταθμοί του μετρό της Μόσχας μόνο μουντοί και μονόχνωτοι δεν είναι, καθώς όσοι το σχεδίαζαν το 1935 απ΄ ότι φαίνεται είχαν στο μυαλό τους ένα παλάτι.

Οι περισσότεροι από τους σταθμούς είναι σαν γκαλερί έργων τέχνης, καθώς τα διακοσμητικά ανάγλυφα, οι εντυπωσιακές τοιχογραφίες, οι μαρμάρινοι κίονες και οι περίτεχνοι πολυέλαιοι δημιουργούν ένα αριστοκρατικό, μεσαιωνικό σκηνικό που κάνει τους τουρίστες μόνο όταν βλέπουν μπροστά τους το μετρό να συνειδητοποιούν πως βρίσκονται σε σταθμό και όχι σε παλάτι.


Οι πιο γνωστοί για το ιδιαίτερο στιλ τους είναι οι σταθμοί Taganskaya, Komsomolskaya, Novoslobodskaya και Kievskay οι οποίοι βρίσκονται στην Μόσχα και ξεχωρίζουν και λόγω των παραπάνω, αλλά και για τις θολωτές οροφές τους, τις γυάλινες πλάκες τους και τις τοιχογραφίες από την Σοβιετική περίοδο.


Το ίδιο ακριβώς αναφέρει και ένας δημοσιογράφος της Χιλής, ο οποίος βρέθηκε πρώτη φορά στην Ρωσία για το Μουντιάλ.

«Είναι σαν να επισκέπτεσαι ένα μουσείο. Όλα είναι τόσο μεγαλειώδη », ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας πως τα δύο γήπεδα της Μόσχας που θα χρησιμοποιηθούν για το Μουντιάλ είναι εύκολα προσβάσιμα με το μετρό.


Οσο για το κόστος, ο ίδιος ανέφερε πως το εισιτήριο για μία διαδρομή κοστίζει περίπου 1 ευρώ, το ένα τρίτο της τιμής που θα έδινε κανείς για μία βόλτα με το μετρό της Νέας Υόρκης.




Φωτογραφίες:AP

Πηγή:  iefimerida.gr