Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Γαλλία: Καταψήφισαν τις μεταρρυθμίσεις Μακρόν οι σιδηροδρομικοί.

Με συντριπτικό ποσοστό 95%

Η γαλλική εργατική συνομοσπονδία CGT ανακοίνωσε σήμερα ότι 95% του συνόλου των σιδηροδρομικών, που ψήφισαν σ' ένα εσωτερικό δημοψήφισμα με θέμα την προτεινόμενη από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν μεταρρύθμιση της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF, καταψήφισαν το σχέδιο.

Η γαλλική εργατική συνομοσπονδία CGT ανακοίνωσε ότι 95% του συνόλου των σιδηροδρομικών, που ψήφισαν σ' ένα εσωτερικό δημοψήφισμα με θέμα την προτεινόμενη από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν μεταρρύθμιση της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF, καταψήφισαν το σχέδιο.
Το 94,97% των ψηφισάντων απέρριψε το σχέδιο μεταρύθμισης, διευκρίνισε ο Λοράν Μπρεν, γενικός γραμματέας της οργάνωσης των σιδηροδρομικών της CGT (CGT Cheminots), σε συνέντευξη Τύπου. Η συμμετοχή σ' αυτή την εσωτερική ψηφοφορία, η οποία άρχισε στις 14 Μαΐου και δεν έχει νομική ισχύ, έφθασε το 61,15%, πρόσθεσε.
«Η ψηφοφορία αυτή φανερώνει πλήρη δυσπιστία προς τη διοίκηση της SNCF», δήλωσε ο Μπρεν.
Ο επικεφαλής της SNCF Γκιγιόμ Πεπί έχει υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση, δηλωμένος στόχος της οποίας είναι η δημιουργία μιας πιο λιτής SNCF με καλύτερη σχέση κόστους-απόδοσης, που να μπορεί να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό όταν τερματισθεί το μονοπώλιό της βάσει των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των σιδηροδρομικών έρχεται την ώρα που στην επιχείρηση πραγματοποιείται σήμερα η 21η απεργιακή κινητοποίηση από την αρχή Απριλίου και η αρμόδια επιτροπή της γαλλικής Γερουσίας εξετάζει το νομοσχέδιο της σιδηροδρομικής μεταρρύθμισης.

Πηγή: tanea.gr