Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Έως το τέλος του 2018 ο διαγωνισμός για την εύρεση επενδυτή για το Εμπορευματικό Κέντρο

Αποτέλεσμα εικόνας για Έως το τέλος του 2018 ο διαγωνισμός για την εύρεση επενδυτή για το Εμπορευματικό ΚέντροΣτην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Αθανάσιος Σχίζας, προκειμένου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο της πόλης Ευάγγελο Λαμπάκη αλλά και τον Πρόεδρο του ΟΛΑ, Χρήστο Δούκα, και να συζητήσουν για τη δημιουργία του εμπορευματικού κέντρου στο λιμάνι της πόλης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός έτσι ώστε να μέσα 2019 να έχει βρεθεί ο επενδυτής, και να δρομολογηθούν οι εργασίες του Εμπορευματικού Κέντρου.
«Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά προς το συμφέρον όλων θα τις ξεπεράσουμε» δήλωσε ο Αθανάσιος Σχίζας.
Χορηγούμενη
Ο Πρόεδρος του ΟΛΑ, Χρήστος Δούκας, έκανε λόγο για ένα έργο το οποίο θα σημαδέψει την περιοχή και μαζί με την σιδηροδρομική αναβάθμιση, η αξιοποίηση του λιμένα στο κομμάτι των συνδυασμένων μεταφορών και του θαλάσσιου τουρισμού, θα βοηθήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής γενικότερα.
Τέλος, ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης, πρόσθεσε πως το θέμα της λειτουργίας του Κέντρου, είναι πολύ δύσκολο, και το οποίο συζητιέται για περισσότερα από 25 χρόνια, και πως πρέπει επιτέλους, να φτάσουμε στην πηγή και να πιούμε νερό.
Είναι ένα θέμα το οποίο δεν μπορεί κανείς να το δεί μονοδιάστατα, αλλά μέσω συσχετισμών, και μάλιστα απόλυτων. Υπογράμμισε δε πως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει τεράστια δυναμική και πρέπει να αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο.




Πηγή: evros24.gr