Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Εκλογές ΠΕΠΕ. Eκλογική διακήρυξη της συνδικαλιστικής παράταξης μηχανοδηγών "ΣυνΕξέλιξη".


Συναδέλφισα,συνάδελφε

Τον Μάιο του 2015 με ευρεία πλειοψηφία εμπιστευτήκατε την παράταξη μας για δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένας τέλος στην απαξίωση του κλάδου μας και στην μισθολογική - βαθμολογική υποβάθμιση του στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μας εμπιστευθήκατε
Για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας , τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα ,να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τις μειώσεις σε συντάξεις που οδηγούσαν τις εισφορές σας στον καλάθι των μνημονιακών περικοπών , επιζητώντας τον ανταποδοτικό χαρακτήρα τους ,να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ  τους μαθηματικούς τύπους που εξαΰλωναν το εφάπαξ και τις εισφορές δεκαετιών. Και τα καταφέραμε!
Για να κατοχυρώσουμε την ισότητα μεταξύ ΟΛΩΝ των μηχανοδηγών την ίση κατανομή έργου μεταξύ μηχανοστασίων, να διασφαλίσουμε τον ρόλο της περιφέρειας με τις τοποθετήσεις σε έδρες ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ στην ουσία τους ακόμα και δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του κλάδου. Και τα καταφέραμε!
Για να υπογράψει το Σωματείο μας , την πρώτη συλλογική συμφωνία του , που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δεκαετίες ονειρευόμασταν, κατοχυρώνοντας και τυπικά τον ρόλο και την διαπραγματευτική του ισχύ. Και το καταφέραμε!
Για να ανατρέψουμε τις αντεργατικές ρυθμίσεις του Κανονισμού Εργασίας και να κατοχυρώσουμε τις ώρες μηχανοδηγησης. Και το καταφέραμε !
Για να πυκνώσουμε την συμμετοχή στα συνδικάτα, να μεταφέρουμε την λήψη των αποφάσεων στην βάση και τις συνελεύσεις, ενισχύοντας την δημοκρατική -συμμετοχική λειτουργία του Σωματείου μας. Και τα καταφέραμε !
Για να επαναφέρουμε την αξιοκρατία , την διαφάνεια, την ισονομία στον καταμερισμό έργου και απολαβών, με σεβασμό στην αρχαιότητα. Και τα καταφέραμε!
Μας εμπιστευθήκατε 
Για να αναδείξουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΠΕΠΕ, όχι μόνο στο εγχώριο αλλά και στο Ευρωπαϊκό συνδικαλιστικό γίγνεσθαι, Ανατρέποντας την λογική της εκδρομής της παρέας στην ALE. Και το κάναμε πράξη !
Για να περιορίσουμε τις σπατάλες και να προστατέψουμε τον χαρακτήρα αλληλεγγύης γενεών του ΤΑΠΕΛ, από μηχανοδηγό  σε μηχανοδηγό. Το κάναμε πράξη!
Για να αλλάξουμε το καταστατικό του Σωματείου μας προσαρμόζοντας το στην εποχή που επιβάλει την εκπροσώπηση ΟΛΩΝ των μηχανοδηγών από την ΠΕΠΕ. Το κάναμε πράξη!
Για τις προσλήψεις που έχει ανάγκη ο κλάδος, νέων μηχανοδηγών, με ίδια δικαιώματα με τους ήδη υπηρετούντες. Για την κατοχύρωση ποσόστωσης για τα παιδιά ΟΛΩΝ των συνάδελφων στην διαδικασία προσλήψεων. Το καταφέραμε !
Για να διασφαλίσουμε και να κατοχυρώσουμε την μετεκπαίδευση και διαρκή επιμόρφωση του προσωπικού έλξης σε τροχαίο υλικό και υποδομές. Το καταφέραμε!
Για να ολοκληρωθεί η μαθητεία κ πιστοποίηση των βοηθών μηχανοδηγού. Τηρήσαμε την δέσμευση μας.
Για το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ που πετύχαμε μέρα από δεκαετίες προσδοκιών.
Για την αναβάθμιση των προσόντων πρόσληψης! Το πετύχαμε!
Για να επιστρέψουν πίσω ΟΛΟΙ οι μεταταχθέντες και την αποκατάσταση της αδικίας του 3891 ! Σε πλήρη εξέλιξη η επιστροφή των εναπομεινάντων, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , στον σιδηρόδρομο με τον Νόμο 4530 που ψηφίστηκε πρόσφατα!
Μας εμπιστευθήκατε
Για να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ το συνδικαλιστικό κατεστημένο που απαξιώνει τον ρόλο του  συνδικαλιστικού κινήματος στην χώρα και να στείλουμε σπίτι τους συνταξιούχους Διευθυντές που απαξίωσαν τον κλάδο μας προσπαθώντας να τον ισοπεδώσουν. Δεσμευτήκαμε και το κάνουμε πράξη.

Συναδέλφισα, συνάδελφε

παρότι η παράταξη μας, δεν διέθετε την  πλειοψηφία στο ΔΣ του Σωματείου, παρά τον επί 2 και πλέον χρόνια καθημερινό πόλεμο σε βάρος κάθε προσπάθειας μας προκειμένου η +ΣυνΕξέλιξη να αποτύχει στον ρόλο που της ανέθεσες, ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να πετύχουμε τους βασικούς μας στόχους, ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ στην πράξη λογικές και κατεστημένα δεκαετιών, επουλώνοντας τις βαθιές πληγές που είχαν χαραχτεί και ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ουσιαστικά τον κλάδο μας.
Το βασικότερο όμως που κατάφερε η παράταξη μας, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, είναι να χτίσει τα θεμέλια για τις γέφυρες της συνεννόησης προς όφελος του μηχανοδηγού ΕΝΤΟΣ του Σωματείου και μεταξύ ΟΛΩΝ των μηχανοδηγών. 
Να ΣΥΝΘΕΣΕΙ προσθετικά όλες τις απόψεις που μπορεί να φέρουν ΘΕΤΙΚΟ αποτέλεσμα για τον μηχανοδηγό,  τερματίζοντας την διχόνοια δεκαετιών εξαιτίας κομματικών αντιπαραθέσεων και αφήνοντας τις λογικές του συνδικαλισμού του χτες στους γραφικούς του εκπροσώπους, που αναγκάστηκαν σε "συμμαχία"  (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) προκειμένου να επιβιώσουν συγκεκριμένα πρόσωπα.
Το ψηφοδέλτιο μας, με τους 57 υποψηφίους μηχανοδηγούς, είναι ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ και ΣΥΝΘΕΣΗΣ για τον κλάδο έλξης και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι η +ΣυνΕξέλιξη δεν γεννήθηκε για να αποτελέσει "παρένθεση" ή" σημείο των καιρών" στο σιδηροδρομικό συνδικαλιστικό γίγνεσθαι, αλλά για να ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τον συσχετισμό δυνάμεων σε αυτόφέρνοντας τα ΚΑΤΩ -ΠΑΝΩ.
Πέρα απο κομματικές ταυτότητες, με σαφείς πολιτικές  και συνδικαλιστικές θέσεις, με όρεξη για νέους ελπιδοφόρους αγώνες, που στόχο θα έχουν  την ουσιαστική ΑΝΑΤΡΟΠΗ των μνημονιακών-νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ελίτ, στον καθημερινό αγώνα για να σταματήσει οριστικά η εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο.
Με όραμα για τον σιδηρόδρομο που ΘΕΛΟΥΝ οι νεότεροι και ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ επί σειρά δεκαετιών οι παλαιότεροι.
Δέσμευση μας, η υλοποίηση των προσδοκιών ΣΑΣ.
Σας καλούμε να ενισχύσετε με όλες τις δυνάμεις σας την +ΣυνΕξέλιξη, στις επερχόμενες εκλογές, επιζητούμε διαρκώς την συμμετοχή ΟΛΩΝ στις αποφάσεις για το κοινό μας μέλλον και σας καλούμε να ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ την επόμενη τριετία 2018-2021,αυτό που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ξεκινήσαμε το 2015!
Οι μηχανοδηγοί γνωρίζουν πλέον τι μπορούμε να ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ όταν ΘΕΛΟΥΜΕ.

Στις εκλογές του Σωματείου μας στις 17-18 Απριλίου 2018 στηρίζουμε 
+ΣυνΕξέλιξη !