Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Ο (πρώην) ΑΕΛίστας που οδηγάει τρένο στο Λονδίνο!

Η απίστευτη ιστορία του Νιγηριανού διεθνούς άσου Τούντζι Μπάντζο

Το παρουσιαστικό και το όνομά του πιθανότατα δεν ξυπνούν μνήμες ακόμη και στους πιο πιστούς φίλους της ομάδας. Ο ίδιος, ωστόσο, μάλλον δεν έχει ξεχάσει ούτε την ΑΕΛ ούτε την Κύπρο. Έστω και αν το πέρασμά του από το ποδόσφαιρό μας υπήρξε σύντομο, ο άσχημος τραυματισμός του στον αστράγαλο τερμάτισε τα όνειρά του για να φτάσει ψηλά.

Ο λόγος για τον Τούντζι Μπάντζο, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του καριέρας στην Αγγλία με τη Λέιτον Όριεντ, προτού στις αρχές της δεκαετίας του ’80 «κατηφορίσει» στο νησί της Αφροδίτης, για λογαριασμό της ΑΕΛ.
Ο Νιγηριανός, με ιρλανδικές ρίζες, πρόλαβε να φορέσει εννέα φορές τη φανέλα των «πράσινων αετών» (σ.σ. το προσωνύμιο «σούπερ αετοί» ήλθε αργότερα), με τους οποίους έκανε ντεμπούτο το 1980 σ’ έναν προκριματικό Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Τυνησία.

Δύο χρόνια νωρίτερα είχε φτάσει με τη Λέιτον Όριεντ ως τα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας (σ.σ. αποκλείστηκε από την Άρσεναλ) και 40 χρόνια μετά διάγει έναν ήρεμο βίο στο Λονδίνο, όπου απασχολείται ως… οδηγός τρένου.

«Η πιο πρωινή διαδρομή είναι στις 5 π.μ. στη Νορθάμπτον, άρα φεύγω από το σπίτι στις τρεις. Υπήρξα ποδοσφαιριστής, συνεπώς ξέρω τη διαφορά ανάμεσα σε αυτό και στην κανονική δουλειά!», σχολίασε στη Daily Mail ο 58χρονος πρώην άσος της ΑΕΛ, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί ως οδηγός λεωφορείου, ως σκουπιδιάρης, ακόμη και ως καθαριστής σε γήπεδο κρίκετ.

Πηγή: reporter.com.cy