Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Πάτρα: Κίνδυνος με τη μπάρα του τρένου στην Παπαφλέσσα.

Θα «πάρει ζωές» η μπάρα της Παπαφλέσσα; Αυτή είναι η ανησυχία που καταθέτουν περίοικοι και περαστικοί από το «τρίγωνο του διαβόλου», στο οποίο διασταυρώνονται οχήματα που κινούνται σε δύο διαφορετικούς δρόμους, Παπαφλέσσα και Ευμήλου, αλλά και ο προαστιακός.

Οπως αναφέρουν συμπολίτες στην «Π», λίγο έλλειψε να γίνει κι άλλο δυστύχημα στην επίμαχη ζώνη, καθώς οδηγός δικύκλου, άγνωστο το γιατί, πιθανόν, όμως, λόγω περιορισμένης ορατότητας, αγνόησε την προστατευτική μπάρα και ήταν ζήτημα καλής τύχης ότι δεν σημειώθηκε κι άλλο δυστύχημα σε μια περιοχή, όπου συνωστίζονται ρεύματα κυκλοφορίας, με ελεγχόμενες προδιαγραφές, από άποψη ασφάλειας.

Σύμφωνα με όσα σχολιάζει ο κόσμος στη γειτονιά, υφίσταται ζήτημα ορατότητας για την μπάρα της σιδηροδρομικής γραμμής, κυρίως τις βραδυνές ώρες, καθώς η διασταύρωση δεν είναι επαρκώς φωτισμένη. Πέραν αυτού, είναι παρατηρημένη και μια «κουλτούρα απειθαρχίας» αρκετών οδηγών και πεζών που τείνουν να αυθαιρετούν και να αψηφούν τον κίνδυνο, όπως και τον απαράβατο κανόνα της προτεραιότητας που έχει το τρένο, ακόμα και σε κατοικημένη περιοχή.
 Η ανυπομονησία και οι επικίνδυνοι αυτοσχεδιασμοί, όπως ξέρουμε, δεν είναι κάτι που τιμωρείται σ' αυτές τις περιπτώσεις, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη κουλτούρα να πάρει χαρακτηριστικά «εθίμου» και να έχει άτυπα νομιμοποιηθεί, κάτι που ισχύει και με άλλες παραβάσεις στην πόλη, ακόμα και με τις αντικοινωνικές.

Πηγή: pelop.gr