Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών.



 Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση και με την παρουσία τους στην απεργιακή συγκέντρωση έστειλαν μήνυμα καταδίκης και αντίστασης στις πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος του Σιδηροδρόμου τόσο στις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όσο και στη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τις ολοκληρώνει.

Παρά τις δυσκολίες συνάδελφοι, το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους Σιδηροδρομικούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους φτιάχνοντας μέτωπο αντίστασης απέναντι στην πολιτική της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας, να συνεχίσουν τον αγώνα για Σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων.
Απομονώστε τα τσιράκια της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας, τους προσκυνημένους παπαγάλους και συστρατευτείτε με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ για να διεκδικήσουμε:
ü  Προσλήψεις με σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη δικαιώματα,
ü  Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα,
ü  Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με 751 ευρώ.
ü  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών Νόμων.
ü  Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων,
ü  Δωρεάν μετακίνηση, ΑΜΕΑ Φοιτητών.


Ανακοίνωση για την δικαστική απόφαση ενάντια των απεργών της «Χαλυβουργίας»

 Η χθεσινή απαράδεκτη καταδικαστική απόφαση ενάντια σε απεργούς της «Χαλυβουργίας» δείχνει ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό απέναντι στις εργατικές κινητοποιήσεις, γι’ αυτό εξάλλου έγινε η ψήφιση της διάταξης ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα, η ποινικοποίηση και καταστολή των κινητοποιήσεων για την προστασία της λαϊκής οικογένειας.
Αυτή η απαράδεκτη καταδικαστική απόφαση δεν στρέφεται ενάντια μόνο στους πέντε απεργούς αλλά συνολικά στον ηρωικό απεργιακό (9 μήνες) αγώνα των Χαλυβουργών.
Είναι μήνυμα ότι η Κυβέρνηση και το Αστικό Κράτος είναι ευθυγραμμισμένο με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, της εργοδοσίας και έχουν αποφασίσει εκτός των άλλων, με μηνύσεις και διώξεις, τρομοκρατία και καταστολή να καθηλώσουν τους αγώνες των εργαζομένων για δικαιώματα και κατακτήσεις.
Καλούμε όλους τους Σιδηροδρομικούς, την Π.Ο.Σ. και τα Σωματεία στο Σιδηρόδρομο να καταδικάσουν κατηγορηματικά αυτή την απόφαση.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ