Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Στο δημοτικό συμβούλιο αύριο η αξιοποίηση του χώρου του ΟΣΕ για τη λειτουργία πάρκινιγκ.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας την Τετάρτη 28 Μαρτίου αναμένεται να ληφθεί απόφαση περί αποδοχής της παραχώρησης, χωρίς μίσθωμα, της ακάλυπτης έκτασης 2.975 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού σταθμού Αγίου Διονυσίου για αποκλειστική χρήση της ως χώρου στάθμευσης και η εξουσιοδότηση του δημάρχου για την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού.
Όπως είχε επισημάνει σε πρόσφατο ρεπορτάζ το thebest στις 18 Μαρτίου:
Ένας χώρος που παραμένει αναξιοποίητος από το 2009 κι ενώ θεωρείτο ζήτημα που μέσα σε λίγες ημέρες θα μπορούσε να λήξει. Το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στον Άγιο Διονύσιο επρόκειτο να διαμορφωθεί σε χώρο στάθμευσης του δήμου Πατρέων με δυνατότητα φιλοξενίας 400 οχημάτων.
Εδώ κι εννέα χρόνια υπήρξε πρόταση από το δήμο Πατρέων που μάλιστα είχε εγκριθεί ανευ ανταλλαγμάτων από την τότε κυβέρνηση με τη συναίνεση και των διοικήσεων του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ προκειμένου να παραχωθεί προσωρινά το πρώην μηχανοστάσιο για να δημιουργηθούν εκεί οι περίπου 400 θέσεις στάθμευσης.


Το θέμα κόλλησε μετά τις εκλογές του 2009. Ακολούθησε νέο αίτημα στην επόμενη κυβέρνηση και επίσης τότε μεταφέρθηκε στη δημοτική αρχή οτι υπάρχει διάθεση ικανοποιησης του αιτήματος, με τη διαφορά οτι χρειαζόταν οικονομικό αντάλλαγμα από πλευράς δήμου.

Η υπόθεση κόλλησε για μια ακόμη φορά μέχρι τον Ιούνιο του 2016 οπότε και υπεβλήθη το τρίτο αίτημα από το δήμο Πατρέων.



Πηγή: thebest.gr