Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που στο μετρό του Λονδίνου εκρήγνυται η «μητέρα του Σατανά».


Από την επίθεση της 15ης Σεπτεμβρίου 2017 στο σταθμό Πάρσονς Γκριν τραυματίστηκαν 30 άνθρωποιΈνα βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της έκρηξης του εκρηκτικού μηχανισμού που περιείχε το εκρηκτικό «Μητέρα του Σατανά» σε τρένο του μετρό του Λονδίνου στο σταθμό Πάρσονς Γκριν στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 παρουσιάστηκε στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υποθεση 
Στο βίντεο φαίνονται έντρομοι οι επιβάτες του τρένου να προσπαθούν να βρουν καταφύγειο καθώς μια μπάλα φωτιάς έχει γεμίσει το βαγόνι.
Στον συρμό στον οποίο είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός βρίσκονταν συνολικά 93 άτομα καθώς η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής. 
Ο επιβάτης που τραυματίστηκε πιο σοβαρά από την επίθεση περιέγραψε κλαίγοντας πώς η έκρηξη την έριξε κάτω. «Τα ρούχα μου, τα γόνατά μου και το πρόσωπό μου καίγονταν» είπε η κυρία Σ. περιγράφοντας πώς ειδε τον δράστη να την κοιτά ενώ άφηνε τη σακούλα σούπερ μάρκετ μέσα στην οποία είχε τοποθετήσει τον μηχανισμό.

Ως δράστης έχει συλληφθεί ο 18χρονος Ιράκι Χασάν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στη βόμβα είχαν τοποθετηθεί μαχαίρια, βίδες και καρφιά προκειμένου να υπάρξει «μακελειό».

Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ότι ο 18χρονος είχε πει στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν τον Ιανουάριο του 2016 όταν έφτασε στη Βρετανία πώς τον είχε εκπαιδεύσει το Ισλαμικό Κράτος πώς να σκοτώνει υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν συμμεριζόταν τις αρχές των Τζιχανιστών αλλά υποχρεώθηκε να ακολουθήσεί την εκπαίδευση από φόβο ότι θα σκότωναν τον ίδιο και την οικογένειά του.



Πηγή: protothema.gr