Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Βάζουμε τέλος στην εποχή των μειωμένων προσδοκιών!
Ανοίγουμε νέους ορίζοντες στη συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων!

Ύστερα από τρία χρόνια συνδικαλιστικής δράσης, καλούμαστε όλοι μας να συμμετάσχουμε στις εκλογές του Σωματείου μας, που θα διεξαχθούν στις 02, 03 και 04 Μαΐου 2018.

Οι εκλογές αυτές, βρίσκουν την πρωτοβάθμια συνδικαλιστική μας οργάνωση σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και γενικότερα για όλο τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο. Η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ πραγματοποιεί τις πρώτες αρχαιρεσίες της, ύστερα από την ιδιωτικοποίησή της και είναι σημαντικό το ότι το Σωματείο μας είναι το πρώτο, που διεξάγει εκλογές υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις της σημερινής Κυβέρνησης, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση και τις «αυταπάτες» του τότε αρχηγού της.
Σε χαλεπούς καιρούς για την ελληνική κοινωνία, με απαξιωμένα τα θεσμικά όργανα του Κράτους, αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα – το οποίο βάλλεται πανταχόθεν η ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνεχίζει να μάχεται για τις ιδέες της, τις αρχές και τις αξίες της που στόχο έχουν τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των οικογενειών μας.
Η άποψή μας για ένα ενιαίο Σιδηρόδρομο, δημόσιο στην υπηρεσία του Πολίτη, παραμένει σταθερά και αταλάντευτα η ίδια, ΟΧΙ από ιδεοληψία, αλλά από θέση με επιχειρήματα, καθότι το μοντέλο αυτό λειτουργεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με υψηλών προδιαγραφών σιδηροδρομικά δίκτυα. Άλλωστε, η επικείμενη εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ από την F.S. δικαιώνει πλήρως τη θέση μας.
Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη σημερινή πραγματικότητα, που όμως δεν μας τρομάζει, επειδή είμαστε επαγγελματίες σιδηροδρομικοί. Εμείς δεν θα δαιμονοποιήσουμε λοιπόν καμία υγιή επένδυση, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η χώρα μας, γιατί μια επένδυση που θα έχει στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο των σιδηροδρομικών μεταφορών – κάτι που υποστηρίζαμε πάντα – θα μας βρει συμμάχους και αρωγούς μιας και μέσα από αυτό θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και θα βρουν δουλειά τα παιδιά μας, αντί να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες του κόσμου. Μας προβληματίζουν όμως οι κρατικοδίαιτοι ιδιώτες «επενδυτές» που όταν αποχωρούν, αφήνουν πίσω τους ερείπια και αποκαΐδια.
Γι΄αυτό το λόγο δηλώνουμε το ΠΑΡΟΝ στις εξελίξεις, με προτάσεις, που προσθέτουν έργο και έσοδα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανάπτυξη στο σιδηρόδρομο και στην πατρίδα μας.
Ζητούμε να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, με πλήρη απασχόληση, σταθερή σχέση εργασίας και αξιοπρεπείς αποδοχές. Θέτουμε τις προσλήψεις προσωπικού σαν πρώτη και βασικότερη διεκδίκησή μας, επειδή χωρίς το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό της εταιρείας, δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί κανένα πρόγραμμα και καμία πρόταση.
Απαιτούμε τη σωστή στελέχωση των αμαξοστοιχιών, κάτι που αποτελεί το βασικό παράγοντα της ασφάλειας της κυκλοφορίας τους, αλλά παράλληλα συντελεί στη σωστή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, επιτρέποντας ταυτόχρονα τη μεταφορά μικροδεμάτων, υπηρεσία που με μικρό κόστος προσθέτει σημαντικά έσοδα.
Για το λόγο αυτό, για τους μεταταχθέντες συναδέλφους που υπηρετούν με απόσπαση από τις υπηρεσίες τους στον κλάδο αμαξοστοιχιών, απαιτούμε από τη Διοίκηση της εταιρείας την κατοχύρωση της οριστικής τους παραμονής στον κλάδο, πλήρως και ισότιμα ενταγμένοι σε αυτόν, μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, κάτι που έπρεπε να έχει ήδη γίνει, πριν από τις 14/9/2017, όπως βροντοφώναζε η ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δεν θα σταματήσει να παλεύει γι΄αυτό.
Ζητούμε την επαναλειτουργία της υπηρεσίας Κλιναμαξών, καθώς επίσης να λειτουργήσει εκ νέου η σύνδεση του Ελληνικού Σιδηροδρομικού Δικτύου με τις όμορες χώρες. Ας μην ξεχνούμε ότι η χώρα μας επενδύει πολλά στον τουρισμό και στις μεταφορές, μέσω και των στρατηγικής σημασίας λιμανιών, αλλά δυστυχώς ο ελληνικός σιδηρόδρομος είναι ένας άξονας στην ουσία «τυφλός», τουλάχιστον όσον αφορά τις επιβατικές μεταφορές.
Πιστεύουμε ότι οι υπηρεσίες κυλικείου στις αμαξοστοιχίες πρέπει να εξασφαλίζονται από προσωπικό της εταιρείας.
Ζητούμε να εξασφαλίζεται υπηρεσία υπολόγων σε όλα τα εμπορευματικά κέντρα και να επανακυκλοφορήσουν οι αμαξοστοιχίες με τα επίκουρα.
Εισηγούμαστε τα εκδοτήρια εισιτηρίων, τουλάχιστον στους μεγάλους σταθμούς (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λιανοκλάδι, Κόρινθο, Πάτρα, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, κ.λ.π.), να λειτουργούν με προσωπικό της εταιρείας, που θα έχει την ειδικότητα του εισιτηριοδότη.
Όπως είναι γνωστό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαθέτει άδεια λειτουργίας τουριστικών γραφείων, οπότε επιβάλλεται η επαναλειτουργία των λεωφορειακών γραμμών, που έχουν εγκαταλειφτεί, το άνοιγμα των αμαξοστασίων και η πρόσληψη οδηγών λεωφορείων.
Πιστεύουμε ότι δεν θα ήταν φρόνιμο να εγκαταλείψουμε τους κατοίκους χωριών, που παρακάμπτονται με τη νέα χάραξη γραμμής, αναγνωρίζοντας ότι αυτοί οι πελάτες μας στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το σιδηρόδρομο, επειδή είναι το μόνο μεταφορικό μέσον που είχαν ανέκαθεν.
Εισηγούμαστε να δοθεί ιδιαίτερη και μεγάλη σημασία στο τμήμα marketing της εταιρείας, ώστε να προσελκύσουμε νέους πελάτες – επιβάτες, εξασφαλίζοντας έτσι την πληρότητα των αμαξοστοιχιών. Δεν είναι τυχαίο οι ανταγωνιστές μας, όπως π.χ. οι αεροπορικές εταιρείες, κατακλύζουν το διαδίκτυο με e-mails, για προσφορές σε όλες τις βάσεις δεδομένων τους.
Θεωρούμε απαραίτητο να εφοδιαστεί το προσωπικό, που διενεργεί ελέγχους εισιτηρίων στις αμαξοστοιχίες, με μηχανήματα ελέγχου και με τα αντίστοιχα επικύρωσης εισιτηρίων του ΟΑΣΑ, ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος του επιβατικού κοινού, που μετακινείται στο αστικό κομμάτι του δικτύου μας.
Για την υλοποίηση όμως όλων αυτών, είναι απολύτως απαραίτητο ένα σωστό Οργανόγραμμα, που θα είναι προϊόν μελέτης, σχεδιασμού, αξιοποίησης του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, αλλά και νέων προσλήψεων, σύμφωνα με τις ανάγκες, ένα Οργανόγραμμα σύγχρονο και λειτουργικό.
Τέλος, πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα ότι η συντήρηση και η ανανέωση του τροχαίου υλικού, είναι κάτι παραπάνω από αδήριτη ανάγκη.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Είμαστε   Σ Ι Δ Η Ρ Ο Δ Ρ Ο Μ Ι Κ Ο Ι.
Οι οικογένειές μας και εμείς ζούμε υπηρετώντας το τραίνο μέσα από την εργασία μας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Θέλουμε και επιζητούμε από το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς να επενδύσει στην εταιρεία, να την αξιοποιήσει και να δώσει υπεραξία στο ακατέργαστο διαμάντι, που λέγεται «Ελληνικές Σιδηροδρομικές Μεταφορές».
Θεωρούμε ότι η εταιρεία, (FS), δεν πρέπει να επαναπαυθεί στα ΥΓΟΣ, κάνοντας κινήσεις όπως καταργήσεις δρομολογίων στις εσχατιές της Ελλάδας και στην πολύπαθη ελληνική ύπαιθρο.
Επιδιώκουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για το δικό μας συμφέρον. Θέλουμε να βγει η εταιρεία από το δυσλειτουργικό μοντέλο και να της δώσουμε ώθηση προς τα εμπρός.
Πρέπει να αξιοποιηθεί η εμπειρία του υπάρχοντος προσωπικού, μεταλαμπαδεύοντάς την σε νέους ανθρώπους, που θα χαίρονται να εργάζονται σε αυτή την εταιρεία.
Η ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα πάψει ποτέ να διεκδικεί για τους εργαζόμενους κάθε μέρα ένα καλύτερο αύριο. Δεν θα πάψει ποτέ να διεκδικεί μερίδιο από τα κέρδη της εταιρείας, (μέσω συλλογικών συμβάσεων εργασίας), επαγγελματική ανέλιξη και αναγνώριση του επαγγελματισμού μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Στις 02, 03 και 04 Μαΐου  2018 καλούμαστε να ψηφίσουμε στις εκλογές της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναδεικνύοντας την παράταξη που θέλουμε να έχει τον πρώτο λόγο και την πρώτη ευθύνη στην εκπροσώπησή μας.
Οι εκλογές αυτές βρίσκουν την πατρίδα μας και τους πολίτες της σε 8ετή βαρύ χειμώνα, εξαιτίας των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Οι πολιτικοί ταγοί της πατρίδας μας παρέδωσαν άνευ όρων την εθνική μας  αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία, μας φόρτωσαν τρία μνημόνια και δυστυχώς άλλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.
Η σημερινή κυβέρνηση αφού ομολόγησε ότι είχε αυταπάτες, συνέχισε τον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες, κάνοντας παράλληλα και εμπόριο ελπίδας. Μας φόρτωσαν 8-15 χρόνια στον εργασιακό μας βίο, προσέθεσαν νέα φορολογικά βάρη, με έμμεσους και άμεσους φόρους και ψήφισαν να εφαρμοστούν μέτρα, τα οποία ξεπερνούν το συνταγματική της βίο.
Το κοντέρ «τερμάτισε»!
Οι πολίτες δεν έχουν άλλες ανοχές και αντοχές!
Το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού πέφτει ολοένα και πιο κάτω, ενώ στα φλέγοντα εθνικά μας θέματα άρχισε τις εκπτώσεις μέσα από ένα «γύφτικο» παζάρι!
Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι και αυτή η Κυβέρνηση θα θερίσει ότι έσπειρε στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε τη συμπεριφορά των δήθεν, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, αντιμνημονιακών συνδικαλιστικών – δυνάμεων, που μέχρι το 2014 αγωνίζονταν – σωστά – για αλλαγή Κυβέρνησης και πολιτικής ενώ σήμερα καμαρώνουν σαν γύφτικα σκερπάνια, δίπλα σε Υπουργούς, Βουλευτές και διορισμένες Διοικήσεις, παρότι βιώνουμε στο πετσί μας τα αποτελέσματα του 3ου Μνημονίου!
Η στάση τους μας θλίβει βαθύτατα, μιας και θυμίζουν περισσότερο κυβερνητικούς εκπροσώπους, παρά εκπροσώπους εργαζομένων. Ελπίζουμε να μην πιστεύουν ότι τα αριστερά μνημόνια είναι κοινωνικά ευαίσθητα.
Το βέβαιο είναι ότι οι συνάδελφοί μας είναι οι υπέρτατοι κριτές της στάσης μας και των πράξεών μας και δεν θα κρίνουν τις προθέσεις τους, όπως έπραξαν πριν τρία χρόνια!
Η ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πιστή στις αρχές και στην ιδεολογία της, συνεχίζει να παλεύει ενάντια στον νεοεποχίτικο νεοφιλελευθερισμό, από όπου αυτός κι αν προέρχεται.
Η ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδινε πάντα τον ωραίο αγώνα, αντιπαρατάσσοντας στους συνδικαλιστικούς αντιπάλους της, τις αρχές και τις ιδέες της, που αποτελούν διαχρονικές αξίες.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Στις προσεχείς εκλογές του Σωματείου μας,  η ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ σας καλεί να την τιμήσετε με την ψήφο σας, με την υπόσχεση ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την επάξια εκπροσώπησή σας και για τα συμφέροντά σας.
Δεν πρόκειται να πτοηθεί ούτε από τυχόν χτυπήματα των συνδικαλιστικών της αντιπάλων κάτω από τη μέση – άλλωστε είναι συνηθισμένη σε αυτά – ούτε από τις πεμπτοφαλαγγίτικες – διασπαστικές πρωτοβουλίες και κινήσεις, που προέρχονται από το γνωστό νεοφιλελεύθερο διευθυντήριο. Εξάλλου, είναι πια γνωστή η μέθοδος των διασπαστών και του στόχου που υπηρετούν. Υπήρχαν πάντα αυτοί που έδιναν το φιλί της ζωής σε αυτούς που το έχουν ανάγκη! Είναι όμως καλό όλοι μας να μετράμε το μπόι μας μέρα μεσημέρι υπό τον ήλιο και όχι απόγευμα!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
       Στις επερχόμενες εκλογές της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τώρα που από ότι φαίνεται μας περιμένουν οι σοβαρότερες και δυσκολότερες εξελίξεις, δώστε δύναμη με την ψήφο σας στη ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Την παράταξη που με συνέπεια λόγων και πράξεων, εγγυάται τη διαχρονικά σωστή εκπροσώπησή σας στα συνδικαλιστικά μας όργανα.
Βάζουμε τέλος στην εποχή των μειωμένων προσδοκιών!
Ανοίγουμε νέους ορίζοντες στη συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ & ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ.

  ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ