Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Τα αρχαιολογικά φρέναραν την ολοκλήρωση της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά.


Τα αρχαιολογικά ευρήματα τραβούν πίσω το χρονοδιάγραμμα των έργων επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά καθώς οι συνεχιζόμενες αρχαιολογικές ανασκαφές αναγκάζουν σε νέα αναδίπλωση του χρονοδιαγράμματος.
Όπως αναφέρουν πηγές του ypodomes τα ευρήματα είναι ουσιαστικά τα ίδια που είχαν βρεθεί και στις εκσκαφές για την επέκταση του Μετρό, λίγες δεκάδες μέτρα πιο πάνω, στο Δημοτικό Θέατρο και αφορούν το περίδημο Ιπποδάμμειο υδρευτικό σύστημα.

Το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση των έργων που ήταν για τον Σεπτέμβριο φαίνεται ότι μετακυλήεται εκ νέου προς το τέλος του έτους με την υποσημείωση ότι σχετικά σύντομα οι αρχαιολογικές ανασκαφές θα ολοκληρωθούν και θα γίνει κατάχωση των ευρημάτων. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές σύντομα θα ξεκινήσουν και τα δοκιμαστικά δρομολόγια στο τμήμα που είναι ολοκληρωμένο.

Ουσιαστικά αυτό που απομένει είναι μόλις 200 μέτρα αλλά για να είναι πλήρης η δοκιμαστική περίοδος πρέπει να ολοκληρωθεί η κατασκευή του υποσταθμού στην περιοχή (ανάμεσα στις εκκλησίες της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Σπυρίδωνα) που διεξάγονται οι αρχαιολογικές ανασκαφές. Τα έργα ξεκίνησαν το 2013 με αρχικό χρονοδιάγραμμα το 2015 αλλά έχουν παραταθεί λόγω των πολλών θεμάτων που αντιμετώπισαν, μία κλασική περίπτωση των δομικών προβλημάτων στη διεξαγωγή δημόσιων έργων της χώρας.

Σχεδόν 2 χρόνια (όσο το αρχικό χρονοδιάγραμμα) διήρκησαν οι σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που άλλαξαν στο κέντρο του Πειραιά αλλά ταλαιπώρησαν το έργο, ενώ στη συνέχεια τα αρχαιολογικά ζητήματα κυριάρχησαν καθώς τα ευρήματα ξεκινού σε βάθος μόλις 1 μέτρου κάτω από τη σημερινή επιφάνεια.

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΑΜ

Στα καλά νέα της ημέρας, ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 25 νέων συρμών Τραμ της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com η σύμβαση εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τώρα αναμένεται να τραβήξει προς ενημέρωση στη Βουλή των Ελλήνων και κατόπιν να πέσουν οι υπογραφές.

Το πρώτο Τραμ αναμένεται να καταφτάσει στην πρωτεύουσα στα τέλη του 2019 και κατόπιν μέσα στο 2020 να ολοκληρωθεί η παραλαβή τους. Η Alstom, εταιρεία που κέρδισε στον σχετικό διαγωνισμό θα προμηθεύσει την Αθήνα με τα τελευταίας γενιάς Τραμ που θεωρούνται από τα κορυφαία στον κόσμο, έχοντας ενσωματώσει όλους τους νεωτερισμούς και τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών.

Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com