Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

H κινεζική αστυνομία χρησιμοποιεί γυαλιά Augmented Reality! Ήδη χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό υπόπτων στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Zhengzhou!

Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι γεγονός ότι η κινεζική αστυνομία χρησιμοποιεί γυαλιά Augmented Reality για αναγνώριση προσώπου.


Με τη χρήση της τεχνολογίας του Augmented Reality στα γυαλιά ηλίου των αστυνομικών, είναι εφικτό να γίνεται η αναγνώριση προσώπων και η ταυτοποίηση. Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου έχει ως σκοπό της τη διευκόλυνση του εντοπισμού και της σύλληψης υπόπτων για εγκλήματα κάθε είδους, ενώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η επιθεώρηση Quartz, οι κινεζικές Αρχές έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα ειδικά γυαλιά στον εντοπισμό υπόπτων στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Zhengzhou.

Τα γυαλιά αυτά είναι συνδεδεμένα με tablets, τα οποία έχουν φορτωμένη μία offline βάση δεδομένων που κάνει την αντιστοίχιση των υπόπτων με όσους κοιτά σε πραγματικό χρόνο εκείνος ή εκείνη που φορά τα γυαλιά Augmented Reality.

Σύμφωνα με τις κινεζικές Αρχές, το λογισμικό μπορεί να εντοπίσει συγκεκριμένα άτομα από μία βάση δεδομένων 10.000 ατόμων μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου, όπως φάνηκε στις σχετικές δοκιμές. Η συσκευή αυτή επιτρέπει στους αστυνομικούς να ενεργούν πιο γρήγορα και να κινούνται ανεξάρτητα στο χώρο, σε σχέση με υλοποιήσεις που περιλαμβάνουν κάμερες παρακολούθησης σε σταθερά σημεία.

Οι Κινέζοι θέλουν να αναπτύξουν όσο το δυνατόν πιο εξελιγμένη τεχνολογία παρακολούθησης, η οποία θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει οποιονδήποτε πολίτη της χώρας εντός τριών δευτερολέπτων. Τελικά, το σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μάλλον περιγράφει μία δυστοπία…

Πηγή: pestaola.gr