Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Δοκιμαστική διαδρομή του υπερηχητικού τρένου ανακοίνωσε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Ο ιδρυτής της εταιρίας Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον μαζί με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και τον υπουργό Μαχαράστρα Ντέβεντρα Φαδνάβις ανακοίνωσαν ότι το Hyperloop One της Virgin θα κατασκευάσει μια δοκιμαστική διαδρομή η οποία θα μεταφέρει 26 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε 25 λεπτά από το Πούνε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βομβάης.

Ενώ η ανακοίνωση δεν περιλάμβανε χρονοδιάγραμμα για το έργο, ο Μπράνσον δήλωσε ενθουσιασμένος για την προοπτική. «Πιστεύω ότι η Virgin Hyperloop One θα μπορούσε να έχει τον ίδιο αντίκτυπο στην Ινδία τον 21ο αιώνα, όπως συνέβη με τα τρένα τον 20ο αιώνα. Η διαδρομή Πούνε-Βομβάη είναι ιδανική και αποτελεί μέρος ενός εθνικού δικτύου hyperloop που θα μπορούσε να μειώσει δραματικά το χρόνο ταξιδιού μεταξύ των μεγάλων πόλεων της Ινδίας σε μόλις δύο ώρες». Πρόσθεσε επίσης, ότι η Virgin Hyperloop One είναι «η μόνη εταιρεία στον κόσμο που έχει δημιουργήσει ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα Hyperloop».

Η διαδρομή Πούνε-Βομβάη θα μπορούσε να έχει κοινωνικοοικονομικά οφέλη ύψους 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 30 χρόνια, χάρη στη μείωση των ατυχημάτων, τον χρόνο που σπαταλά κανείς στο μποτιλιάρισμα και το λειτουργικό κόστος. Η Virgin Hyperloop ισχυρίζεται ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 86.000 τόνους μέσα στις επόμενες τρεις δεκαετίες, ως αποτέλεσμα της μετάβασης από το τρένο ή το αυτοκίνητο στο hyperloop. Ωστόσο, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με το κόστος του, ούτε για το ποιος θα το χρηματοδοτήσει.

ΠΗΓΕΣ: Fastcompany, Wired, ert.gr