Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Πάτρα: Δυσπιστία των κατοίκων για το τρένο.


Αμεσο όφελος είχαν για το υπουργείο Υποδομών οι εξαγγελίες για τον τρόπο διέλευσης του σύγχρονου τρένου μετά το Ρίο, καθώς υποχώρησαν οι κοινωνικές αντιδράσεις.
 Παρόλα αυτά φορείς και κάτοικοι της αρκτικής πλευράς της Πάτρας δεν «κοιμούνται ήσυχοι», ούτε επαναπαύονται με την υπόσχεση ότι θα μελετηθεί το αίτημά τους μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο.
Το κέρδος για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, εκτός από την άμβλυνση των ενστάσεων που εξέφραζαν οι κάτοικοι της περιοχής, είναι ο χρόνος που κέρδισε χωρίς να έχει την κοινωνία και την δημοτική αρχή ανεβασμένους στα κεραμίδια. Η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσουν οι εργασίες στο επίμαχο τμήμα (από τον Άγιο Βασίλη και μετά προς Πάτρα) μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο. Στο διάστημα αυτό θα εκτελούνται εργασίες στο προηγούμενο τμήμα του υπό κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου και θα εκπονηθεί μελέτη που έχει ανατεθεί και θα εξετάζει βελτιωμένη πρόταση διέλευσης της γραμμής μέχρι και την οδό Κανελλοπούλου.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τη νέα μελέτη θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα περίπου έξι μηνών. Η λύση που εξετάζεται στο επίμαχο τμήμα Ρίο-Κανελλοπούλου είναι αυτή του ανοικτού ορύγματος (Cut and Cover). Για την Κανελλοπούλου προωθείται η λύση της υπογειοποίησης μέχρι και την Πάτρα.

Συντάκτης: Μιχάλης Βασιλάκης
Πηγή: pelop.gr