Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Έρμαιο των συμμοριών η περιουσία του ΟΣΕ - Συνεχίζεται το πλιάτσικο χωρίς τέλος.

Οργανωμένες ομάδες διαλύουν σιδηροδρομικούς συρμούς και αφαιρούν γραμμές
Έρμαιο των συμμοριών η περιουσία του ΟΣΕ - Συνεχίζεται το πλιάτσικο χωρίς τέλος
Δεν έχει τέλος η δράση των συμμοριών που συνεχίζουν και λυμαίνονται τη κρατική περιουσία που έχει δημιουργηθεί στο πέρασμα του χρόνου από το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών.
Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον Θεσσαλικό σιδηρόδρομο με το πλιάτσικο οργανωμένων ομάδων να δρουν ανενόχλητες υπό τη σκέπη της εκκωφαντικής αδράνειας και ταυτόχρονα αδιαφορίας της πολιτείας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του συνδέσμου σιδηροδρομικών Θεσσαλίας έχουν αφαιρεθεί τουλάχιστον 4 έως 5 χιλιόμετρα της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής που συνέδεε και είχε αδρανοποιηθεί από το 1997. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι 320 τόνοι σίδηρου έχει ξηλωθεί από το σημείο και αυτό σε οικονομικό όφελος μεταφράζεται σε περίπου 100.000 Ευρώ μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Έρμαιο
Ο τηλεοπτιικός φακός αποτυπώνει τη τραγική εικόνα στην οποία βρίσκεται ο παλιός σταθμός του Λατομείου λίγο πριν το Σέσκλο. Στα κουφάρια του σιδηροδρομικού σταθμού που έπαψε να λειτουργεί πριν από περίπου 20 χρόνια δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα. Μέχρι και οι σωλήνες από τις τουαλέτες των κτιρίων έχουν κάνει φτερά.Η κατάσταση όμως είναι ακόμα πιο τραγική για τους σιδηροδρομικούς συρμούς που αποσύρθηκαν πριν από μερικά χρόνια και εγκαταλείφθηκαν στη τύχη τους στο συγκεκριμένο σημείο χωρίς η πολιτεία να μεριμνήσει για την φύλαξη και κατ επέκταση αξιοποίηση τους. Η εικόνα είναι χαρακτηριστική καθώς ολόκληρα κομμάτια των συρμών έχουν αφαιρεθεί από τις οργανωμένες συμμορίες που συνεχίζουν την δράση τους όλα αυτά τα χρόνια και υπό την ανοχή των εκάστοτε διοικήσεων του ΟΣΕ.


Και όλα αυτά συμβαίνουν στη πλάτη των κυβερνήσεων που είτε υπερασπίστηκαν τον δημόσιο χαρακτήρα του σιδηρόδρομου είτε τον απαξίωσαν οδηγώντας μοιραία τον οργανισμό στην ιδιωτικοποίηση. Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του συνδέσμου θεσσαλικών σιδηροδρόμων Δημήτρη Νικολάου οι πολίτες δεν θα βγουν κερδισμένοι από την παραχώρηση του στους Ιταλούς.Παράλληλα, θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται προβλήματα στην λειτουργία των τρένων λόγω της ελλιπούς συντήρησης και της έλλειψης προσωπικού στον σιδηρόδρομο.
Έρμαιο

Πηγή :thessaliatv.gr