Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Κίνα: Εκατομμύρια μετακινήσεις με τραίνα για την γιορτή της πρωτοχρονιάς.

Η μεγάλη έξοδος των Κινέζων - Κεντρική Εικόνα/VideoΤο νέο κινεζικό έτος, η Χρονιά του Σκύλου, ξεκινά σήμερα 16 Φεβρουαρίου και οι κινέζοι θα περάσουν με τις οικογένειές τους μία εβδομάδα αργιών.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς χθες για τους Κινέζους και ήδη η επιβατική κίνηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας αρχίζει να μειώνεται, καθώς αναμένονται 5,5 εκατ. μετακινήσεις με τρένο, κατά 37% λιγότερες σε σχέση με προχθες.

Η επιβατική κίνηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας έφθασε χθες τα 8,825 εκατ., αυξημένη κατά 4,8% ή 403.000 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Κίνας.
  Οι Κινέζοι συνηθίζουν να περνούν με τις οικογένειές τους την εβδομαδιαία αργία που διαρκεί έως τις 21 Φεβρουαρίου, τις επόμενες ημέρες ίσως προσωρινά να περιοριστεί ο φόρτος στο δίκτυο μεταφορών. Σύντομα όμως θα υπάρξει νέο κύμα μετακινήσεων, καθώς οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις δουλειές τους και οι μαθητές στα σχολεία τους.
Η ταξιδιωτική περίοδος για το Φεστιβάλ της Άνοιξης, γνωστό ως Τσουνγιούν, διαρκεί 40 ημέρες. Φέτος ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου και διαρκεί έως τις 12 Μαρτίου.
Σύμφωνα με άλλη έκθεση του υπουργείου Μεταφορών, παρατηρείται μικρή μείωση στον αριθμό των μετακινήσεων που έγιναν κατά τις 10 πρώτες ημέρες της περιόδου αυτής.
Ένας από τους λόγους είναι ότι πολλοί φοιτητές βρίσκονταν ήδη στις ιδιαίτερες πατρίδες τους λόγω των χειμερινών διακοπών. Παράλληλα, κάποιοι μετανάστες εργαζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να φύγουν πριν ξεκινήσει η βασική περίοδος των μετακινήσεων, ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που επέλεξαν να ταξιδέψουν με δικό τους όχημα.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, από την 1η έως τις 10 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 732 εκατ. μετακινήσεις με όλα τα μέσα μεταφοράς, κατά 3,3% λιγότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 



Πηγή: politis.com.cy