Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Διεκδικείται η κατασκευή νέου Προαστιακού Σταθμού στο Γέρακα.

Την κατασκευή ενός επιπλέον Προαστιακού Σταθμού επί της Αττικής Οδού ζητά με ερώτηση του στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία, Θανάσης Μπούρας. Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης ο αυξανόμενος αριθμός επιβατικού κοινού από την Ανατολική Αττική δημιουργεί την ανάγκη για την κατασκευή σταθμού Προαστιακού/Μετρό στο Γέρακα.

Σύμφωνα με τον κ.Μπούρα το ζήτημα απασχολεί ιδιαίτερα και το Δήμο Παλλήνης καθώς ασκούνται πιέσεις από τους κατοίκους τους ενώ η δημιουργία του σταθμού στην περιοχή είναι εφικτή καθώς υπάρχει ήδη απαλλοτριωμένος χώρος στάθμευσης οχημάτων έκτασης 10 στρεμμάτων επί της οδού Γέρακα και Περικλέους.

Ο βουλευτής ζητά με ερώτηση του να μάθει αν το Υπουργείο Υποδομών έχει πρόθεση να προχωρήσει στην κατασκευή ενός επιπλέοων σταθμού προαστιακού/μετρό στην περιοχή του Γέρακα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε από από την περιοχή της Δ.Πλακεντίας και μέχρι το Αεροδρόμιο σε μήκος περίπου 18χλμ παρεμβάλλονται μόλις 3 σταθμοί (Παιανία, Παλλήνη και Κορωπί) ενώ ο πληθυσμός στην περιοχή των Μεσογείων έχει αυξηθεί γεωμετρικά τα τελευταία 15 χρόνια.

Η κατασκευή ενός νέου σταθμού που θα εξυπηρετούνταν, τόσο από τον Προαστιακό όσο και από το Μετρό, δείχνει και ενδιαφέρουσα και εφικτή αλλά και με δυνατότητα να έχει σημαντική εμπορική επιτυχία καυώς από την περιοχή αυτή θα μπορούσε να εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή που αρχίζει και είναι σχετικά πυκνοκατοικημένη.

Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com