Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ρωσία: Παραλίγο τραγωδία. Γλίτωσε τη σύγκρουση με τρένο για μόλις μισό δευτερόλεπτο.


Το χάρο με τα μάτια τους είδαν οι επιβάτες ενός τζιπ, καθώς απέφυγαν την ολέθρια σύγκρουση με διερχόμενο συρμό για μόλις κλάσματα του δευτερολέπτου.

Οι παράνομες διελεύσεις οχημάτων ακόμα κι από φυλασσόμενες διαβάσεις τρένων στη Ρωσία, αποτελούν την αιτία δεκάδων θανατηφόρων ατυχημάτων κάθε χρόνο.
Μία θέση σε αυτή την «μαύρη» λίστα θέλησε να πάρει ο οδηγός του τζιπ στο παρακάτω βίντεο, καθώς έκανε όσα περνούσαν από το χέρι του για να παρασυρθεί από τη διερχόμενη αμαξοστοιχία.


Την στιγμή που κατέβαιναν οι προστατευτικές μπάρες της διάβασης, εκείνος επιτάχυνε για να προλάβει να περάσει, όμως βρέθηκε εγκλωβισμένος ακριβώς πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, με τον τρένο να πλησιάζει απειλητικά.

Όμως, αντί να εγκαταλείψει το όχημα για να προστατευτεί ο ίδιος αλλά κι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, ο οδηγός με κάποιες μανούβρες προσπαθεί να αποφύγει τις μπάρες, ενώ καθυστερεί χαρακτηριστικά παρόλο που γνωρίζει ότι το τρένο καταφθάνει χωρίς δυνατότητα φρεναρίσματος.

Τελικά, χάρη στη σωτήρια παρέμβαση ενός υπαλλήλου, o οποίος αν και βρισκόταν σε κοντινό κτίριο, αντιλήφθηκε έγκαιρα τον κίνδυνο κι έτρεξε στο σημείο, σηκώνοντας με τα χέρια του τη μπάρα, καταφέρνει να φύγει από τις γραμμές, λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου πριν περάσει το τρένο, με ιλιγγιώδη ταχύητα.


Mάλιστα, φεύγει με τρομερή απάθεια από το σημείο, προκαλώντας την απορία των υπόλοιπων παρευρισκόμενων, καθώς απέφυγε τα χειρότερα για μερικά μόλις εκατοστά.





Πηγή: gazzetta.gr