Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Σπίρτζης: Δεν καταργείται το μειωμένο εισιτήριο των 60 λεπτών.

«Δεν καταργείται το μειωμένο εισιτήριο των 60 λεπτών, που χρησιμοποιούν άνεργοι, φοιτητές και ΑμΕΑ».

Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, διαψεύδοντας με κατηγορηματικό τρόπο δημοσιεύματα που μιλούν περί του αντιθέτου.

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ο κ. Σπίρτζης κατήγγειλε ότι συντελείται παραπληροφόρηση από συγκεκριμένους κύκλους γύρω από αυτό το θέμα και ανακοίνωσε ότι το μειωμένο εισιτήριο των 60 λεπτών θα μπορεί να ενσωματώνεται στην προσωποιημένη κάρτα. Επίσης, σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι όσοι δικαιούνται εκπτωτικής πολιτικής να μη μείνουν έξω από τη λογική της προσωποποιημένης κάρτας.

«Προφανώς και δεν θα καταργηθεί το μειωμένο εισιτήριο» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και υποστήριξε ότι πίσω από τα παραπλανητικά δημοσιεύματα κρύβονται συγκεκριμένοι κύκλοι που επιθυμούν να απαξιώσουν το έργο του υπουργείου. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι τα μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων δεν είναι δυνατόν να ταυτοποιούν εάν κάποιος είναι δικαιούχος μειωμένου εισιτηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, iefimerida.gr