Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Στη συνεδρίαση τις 11/12/2017 του Δ.Σ. του Σ.Σ.Π. Παραρτήματος Νομού Αχαΐας, εκτιμήσαμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους νόθους στο Ε.Κ.Πάτρας και χαιρετίζουμε την στάση των σωματείων που αντιστάθηκαν και επιτέλους όρθωσαν ανάστημα ότι δεν πάει άλλο, με νοθείες να κερδίζονται πλειοψηφίες που χρησιμοποιούνται ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, προωθώντας τις επιλογές της κυβέρνησης, των δανειστών και της Ε.Ε.

Αντί να σωπάσουν και να κρυφτούν αυτοί που με την στάση τους και τις επιλογές τους έφεραν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και την φτώχεια, καταφεύγουν στην ασφάλεια κάνοντας μηνύσεις σε μέλη του σωματείου μας που θα ζήλευαν ακόμα και οι Μακρυθόδωροι που είχαν κάνει επιστήμη τις νοθείες, την απάτη και τις διαγραφές των ταξικών συνδικάτων σε ΓΣΕΕ και Εργατικά Κέντρα …. άξιος ο μισθός τους.

Ξεχνούν ότι τα προηγούμενα χρόνια κάθονταν στο ίδιο τραπέζι με τον ΣΕΒ (εταίρους τους έλεγαν τότε) και σχεδίαζαν την εξαθλίωση των εργατών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Ακόμα και τώρα δεν έβαλαν μυαλό και συνεχίζουν στην ίδια ρότα, στηρίζοντας την επιλογή του κεφαλαίου. Τέτοια είναι η κατάντια τους που στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο του λαού της Πάτρας στην Αθήνα για την ανεργία ήταν ο μοναδικός φορέας που στάθηκε απέναντι, συκοφαντώντας και αποτρέποντας το λαό να συμμετέχει. Πήραν όμως την απάντησή τους από τους άνεργους και τον ίδιο το λαό της Πάτρας.

Η απάντηση σε όλους αυτούς τους κολαούζους των εργοδοτών θα είναι η μαζική συμμετοχή των εργατών και των ανέργων στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Καλούμε τους Σιδηροδρομικούς να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση στη πλατεία Όλγας στις 10 π.μ.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
Ν. ΑΧΑΪΑΣ Σ.Σ.Π.