Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ουάσινγκτον με νεκρούς και τραυματίες.

Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε στο Associated Press αλλά ζήτησε να μην κατονομαστεί, έκανε λόγο για έξι νεκρούς αλλά εκτίμησε ότι ο δραματικός απολογισμός θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αρκετοί τραυματίες.
«Υπάρχουν πολλοί νεκροί» δήλωσε ο Εντ Τρόιγερ, αξιωματικός στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Πιρς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, κάνοντας λόγο για ένα σκηνικό «πραγματικά τρομακτικό».
Σύμφωνα με το CNNi, από τους 77 τραυματίες, τέσσερις φέρουν σοβαρά τραύματα και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σοβαρή.
H αμαξοστοιχία 501, που έκανε το παρθενικό της ταξίδι, εκτροχιάστηκε λίγο πριν τις 8 π.μ. τοπική ώρα και παρέσυρε αυτοκίνητα που κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο.
«Αρκετοί οδηγοί τραυματίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο αλλά δεν σκοτώθηκε κανένας από τους οδηγούς» έγραψε το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Πιρς στο Twitter.
Στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών της πολιτείας και η αστυνομία διακρίνονται τουλάχιστον 2 συρμοί να έχουν πέσει και από τις δύο πλευρές της γέφυρας πάνω στο οδόστρωμα στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ολύμπια με την Τακόμα.
Η Amtrak ανακοίνωσε ότι με το τρένο ταξίδευαν περίπου 78 επιβάτες και πέντε εργαζόμενοι την ώρα του εκτροχιασμού.

Πηγή: cnn.gr