Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Οι καλύτερες διαδρομές με τρένο.


Όσα χρόνια και αν περάσουν, η γοητεία με τα ταξίδια με τρένο θα παραμένει. Η διαρκής εναλλαγή εικόνων,η απόλαυση της διαδρομής του ταξιδιού και όχι ο ίδιος ο προορισμός, καθώς και η value for money πλευρά του, κάνουν τα ταξίδια με τρένο έναν πολύ ελκυστικό τρόπο μετακίνησης.

Οι σιδηροδρομικές γραμμές διασχίζουν όλη την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο ολόκληρο και περνούν από ειδυλλιακές τοποθεσίες.Το Interail είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να ταξιδέψετε με τρένο στην Ευρώπη.Το Interail είναι μια ένωση σιδηροδρομικών εταιριών.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε το πάσο της επιλογής σας να σχεδιάσετε την διαδρομή σας και να αναχωρήσετε.Ανάλογες επιλογές υπάρχουν για όλα τα δίκτυα ανά τον κόσμο.

Η δυνατότητα που δίνει ένα ταξίδι με τρένο να το οργανώσεις όπως ακριβώς θέλεις, να κάνεις στάση σε όποια πόλη θέλεις, χωρίς να περιορίζεις τις αποσκευές σου είναι κάτι το μοναδικό.Ας δούμε όμως μερικά από τα ομορφότερα ταξίδια που μπορείς να κάνεις.
Ο Υπερσιβηρικός είναι ένα ταξίδι μοναδικό, μια εμπειρία ζωής.Με αφετηρία την Αγία Πετρούπολη και προορισμό το Βλαδιβοστόκ, είναι ο μεγαλύτερος σιδηρόδρομος του κόσμου.Μια διαδρομή που προσελκύει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.Διαρκεί μια εβδομάδα και υπάρχουν τρεις επιλογές θέσεων.Η χρυσή, η ασημένια και η new heritage.

Ο ψηλότερος σιδηρόδρομος στον κόσμου συνδέει την Λάσα του Θιβέτ με το Πεκίνο στην Κίνα.Τα 4027 χλμ που είναι η διαδρομή πραγματοποιούνται σε μόλις 47 ώρες!Το ταξίδι γίνεται με ένα τρένο, θαύμα της σύγχρονης μηχανικής και βασική προϋπόθεση για να κάνετε αυτό το ταξίδι είναι να μην πάσχεται από υψοφοβία!

Ένα ταξίδι που θα σε πάει πίσω στην εποχή της αποικιοκρατίας μπορείς να κάνεις με το blue train στην Νότια Αφρική.Το συγκεκριμένο ταξίδι που είναι γνωστό και ως το orient express της Αφρικής συνδέει την Πρετόρια με το Κέιπ Τάουν.Γνωστό ως ένα από το πιο πολυτελή ταξίδια με τρένο παρέχει σουίτες με μπάνια και κρεβάτια κατά παραγγελία.

Ένα άλλο γνωστό τρένο για την πολυτέλεια που προσφέρει, είναι βέβαια το πασίγνωστο και θρυλικό orient express.Ταξιδεύει από το Λονδίνο στην Βενετία μέσω Παρισιού,η διαδρομή διαρκεί περίπου 24 ώρες και κοστίζει 2000€ το άτομο.

Αλησμόνητη θα σας μείνει και η διαδρομή μεταξύ των πέντε πανέμορφων χωριών Riomaggiore,Manarola,Vernazza,Monterosso και Corniglia ή αλλιώς γνωστά και ως Cinque Terre στην γειτονική Ιταλία.Τα τοπικά τρένα κάνουν στάση και στα πέντε χωριά και σίγουρα αυτά τα 18 χλμ δίπλα από την θάλασσα δεν θα τα ξεχάσετε ποτέ.

Η κοιλάδα του Ρήνου προσφέρει πολλές ρομαντικές εικόνες.Ιδανική διαδρομή είναι αυτή ανάμεσα στο Mainz και στο Koblenz όπου τα πολλά κάστρα αλλά και ο Ρήνος ποταμός σίγουρα θα αποζημιώσουν ακόμα και τους πιο δύσκολους ταξιδευτές.

Με το Glacier Express θα ταξιδέψετε μεταξύ του Ζermatt και του St Moritz με το πιο αργό express του κόσμου.Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή ανάμεσα στα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα παγκοσμίως.

Τέλος, να μην ξεχνάμε και τα δικά μας, ο οδοντωτός σιδηρόδρομος που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα αποτελεί ένα από τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας και έχει χαρακτηριστεί ως η θεαματικότερη σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων.



Πηγή:tripforfriends.wordpress.com