Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Βρετανία: Χάος όταν χάλασε τρένο υψηλής ταχύτητας που μετέφερε τον... υπουργό Μεταφορών!

Απογοητευμένοι οι επιβάτες

Σίγουρα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Κρις Γκρέιλινγκ δεν περίμενε να εξελιχθούν τα πράγματα τόσο άσχημα, όταν εγκαινίαζε ένα νέο τρένο υψηλής ταχύτητας την Δευτέρα το πρωί.

Δεν είχε την τύχη με το μέρος του ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Κρις Γκρέιλινγκ, ο οποίος την Δευτέρα το πρωί εγκαινίασε το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας Intercity Express Train. Το ταξίδι από το Μπρίστολ στον σταθμό Paddington του Λονδίνου ήταν το «παρθενικό» ταξίδι για το τρένο και με πολλούς ενθουσιασμένους επιβάτες, κρατικούς αξιωματούχους και τον ίδιο τον υπουργό, είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει στις 6 το πρωί (τοπική ώρα).
Όμως, λόγω «τεχνικών προβλημάτων», η αναχώρησε έγινε μετά από 40 λεπτά δημιουργώντας εκνευρισμό και απογοήτευση στους επιβάτες. Αυτό, πάντως, δεν ήταν το μόνο πρόβλημα καθώς παράλληλα, ο κλιματισμός χάλασε και άρχισε να τρέχει νερό στα καθίσματα και στα υπάρχοντα των επιβατών, που είχαν πληρώσει εισιτήριο 204 λίρες (230 ευρώ) για ένα ταξίδι που είχε διαφημιστεί πολύ από το αρμόδιο υπουργείο.
Πριν την αναχώρηση του τρένου ο υπουργός Μεταφορών είχε δηλώσει: «Αυτά είναι τα πιο επιτυχημένα τρένα, είναι ίσως τα καλύτερα τρένα που είχαμε ποτέ στη χώρα».
Αρκετοί από τους επιβάτες παραπονέθηκαν στα social media για την ταλαιπωρία και ένας από αυτούς έγραψε πως καταστράφηκε το laptop του από τα νερά του κλιματισμού ενώ κάποιοι υποστήριξαν πως αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν όρθιοι όταν τα καθίσματά τους βράχηκαν.
Η Κάρεν Μπόσγουελ, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας Hitachi, η οποία επέβαινε στο τρένο μαζί με τον υπουργό, ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες και υποσχέθηκε την διερεύνηση του θέματος.

Πηγή: protothema.gr