Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Θεσσαλονίκη. Εμπορικό κέντρο, πάρκινγκ και χώρο πρασίνου σχεδιάζει η ΓΑΙΑΟΣΕ.

Ένα νέο εμπορικό κέντρο πάνω από τις αποβάθρες του Επιβατικού Σταθμού του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, σχεδιάζεται από τη ΓΑΙΑΟΣΕ.  


Όπως ανέφερε, στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης δημόσιας ωφέλειας, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ανάπτυξης και διαχείρισης της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας, το εμπορικό κέντρο θα πλαισιώνεται από υπόγειο πάρκινγκ και χώρο πρασίνου, ενδεχομένως και ένα ξενοδοχείο και όπως εκτιμά ο κ. Θανάσης Σχίζας, θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής και όλου του Δυτικού τομέα της πόλης.
«Περίπου1,5 χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης πάνω από τον Επιβατικό Σταθμό του ΟΣΕ, σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου, το οποίο θα αναπτυχθεί σε δύο επίπεδα. Πρόκειται για μία έκταση περίπου 50 με 60 στρέμματα ίσως και παραπάνω», τόνισε ο κ. Σχίζας. «Στη δεξιά πλευρά του σταθμού θα δημιουργηθεί υπόγειο πάρκινγκ και από πάνω θα υπάρξει χώρος πρασίνου που θα αποδοθεί για χρήση στους κατοίκους της περιοχής».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ επισήμανε πως όσα σχεδιάζονται θα υλοποιηθούν στη βάση μίας στενής συνεργασίας με την τοπική κοινωνία.«Υπάρχει ενδιαφέρον και από επενδυτές και από καταστήματα γιατί δεν έχουμε κάτι παρόμοιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Θα προχωρησουμε, σε στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Ελπίζουμε από την ερχόμενη εβδομάδα να αρχίσει η διαδικασία της διαβούλευσης για την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων» διευκρίνισε.

Πηγή: dikaiologitika.gr